NaslovnicaVijestiGUARDIOLINA ŽELJA BROJ JEDAN: City sprema ponudu od 50 miliona funti za...

GUARDIOLINA ŽELJA BROJ JEDAN: City sprema ponudu od 50 miliona funti za veliku zvijezdu Rome!

Kako pišu danas engleski mediji, Manchester City je spreman u predstojećem zimskom prelaznom roku ponuditi čak 50 miliona funti za jednog od ključnih igrača Rome, a riječ je o Cengizu Underu. Navodno, Pep Guardiola je oduševljen njegovim nastupima u posljednje dvije sezone, te mu je 21-godišnjak želja broj jedan.

Manchester City dovodi Undera

Unatoč tome što važi za jednog od najvažnijih igrača u klubu iz talijanske prijestolnice, turski reprezentativac je jedan od igrača koji imaju najmanju platu. Navodno, on ne bi imao ništa protiv odlaska u Premier ligu, a za njega su u posljednjih nekoliko mjeseci interes pokazivali još i Tottenham Hotspur, Arsenal i Chelsea.

Under, čija vrijednost se procjenjuje na oko 50 miliona funti, ima još četiri godine ugovora sa ‘rimskom vučicom’, te mu ne namjeravaju nuditi novi ugovor i bolju platu, što ‘Građani’ planiraju iskoristiti i namamiti ga na Etihad. Pored njih, i u Bayern Munchenu također razmišljaju o njegovom dovođenju, s obzirom da im je potrebna zamjena za Arjena Robbena, koji je potvrdio kako napušta bavarski klub na kraju ove sezone.

Guardiolin tim je jučer pretrpio svoj prvi poraz u Premier ligi ove sezone, kada ih je na Stamford Bridgeu savladao Chelsea rezultatom 2-0. Ipak, španjolski stručnjak je nakon utakmice priznao da nije pretjerano nezadovoljan: “Chelsea je dobar tim, ali u prvom poluvremenu smo bili izvanredni. Generalno smo bili dobri, ne žalim ni za čim. Došli smo i pokazali da želimo pobijediti, stvorili smo dosta prilika. Oni su stvoili jednu u 44. minuti i postigli gol, ponekad se to događa. Bez obzira izgubili ili pobijedili, uvijek učimo svoje lekcije.”

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!