NaslovnicaVijestiGuardiolino skupocjeno pojačanje se povrijedilo

Guardiolino skupocjeno pojačanje se povrijedilo

Kako piše britanski The Independent, povreda članka mogla bi natjerati Manchester City da odustane od kupovine Athleticovog igrača, Aymerica Laportea. Aymeric Laporte igra na poziciji štopera, a odbrana Manchester Cityja ne funkcioniše baš najbolje ove sezone, tako da je dovođenje centralnog beka logična opcija.

skupocjeno pojačanje

Pep Guardiola koji će preuzeti Manchester City na kraju sezone već dugo vremena želi dovesti Laporeta u svoj tim, a sada, kada za to ima najbolju priliku, ovaj se povrijedio i postoje velike šanse da od transfera – ne bude ništa!

Na sinoćnjoj utakmici U21 reprezentacije Francuske u pobjedi protiv Škotske od 2-0 Laporte je doživio pobredu skočnog zgloba, i zbog tog će vjerovatno ostati bez zavidne plate u Cityju koji ove sezone nije na svom nivou.

Laporte će se ovih dana vratiti u Španiju gdje će obaviti sva potrebna ispitivanja koja će utvrditi ozbiljnost povrede.

“Naš igrač je doživio povredu desnog skočnog zgloba na utakmici reprezentacija do 21 godine između Francuske i Škotske. Prvi snimci su pokazali frakturu lisne kosti, odnosno skočnog zgloba desne noge”, glasi dio iz saopštenja na zvaničnom sajtu Athetlic Bilbaa.

Međutim, možda još nije sve gotovo u vezi transfera Aymerica Laportea, jer pored Cityja za francuskog igrača zainteresovani su i Barcelona kao i Chelseaja koji su spremni izdvojiti veliku svotu novca za ovog mladog igrača.

[su_bet_at_home_koeficijenti]

Aymeric Laporte važi za jednog od najtalentovanijih igrača u Europi. Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na oko 25 miliona eura, a 21-godišnjak je prije Athletic Bilbaa nastupao za B tim kluba iz Baskonije. Prve fudbalske korake je napravio u Bilbau, ali je u jednom periodu igrao za CD Baskoniju koji ga je ustupio Athletic Bilbauu bez ikakve odštete. Ovaj talentovani štoper je ove sezone odigrao 26 utakmica u Primeri te postigao tri pogotka i ubilježio jednu asistenciju. Za Athletic u karijeri je odigrao 149 utakmica što je odličan broj s obzirom na godine ovog igrača.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!