NaslovnicaVijestiGudjohnsen želi igrati za Chapecoense

Gudjohnsen želi igrati za Chapecoense

Bivši nogometaš Chelseaja i Barcelone Eidur Gudjohnsen želi igrati za Chapecoense, brazilski klub koji pokušava oformiti tim poslije avionske nesreće u Kolumbiji u kojoj je poginulo 19 njegovih igrača.

igrati

“Iz poštovanja bih igrao za Chapecoense, ako za mene imaju mjesto timu. Ako ništa drugo, onda da ponovno igram s Ronaldinhom”, naveo je Gudjohnsen na Twitteru.

Gudjohnsenov posljednji klub bio je indijski Pune City, a tijekom karijere, između ostalih, igrao je za Bolton, Chelsea, Monaco, Fulham, AEK, Brugge i za Barcelonu, zajedno s legendarnim Ronaldinhom.

Bivši brazilski reprezentativac Ronaldinho i Argentinac Juan Roman Riquelme ponudili su da igraju za Chapecoense, dok su brazilski klubovi ponudili svoje nogometaše na posudbu.

“Svi su pogođeni nesrećom”, izjavio je Ronaldinhov brat i agent.

“Svima nam je teško, sve ovo što se desilo nas je pogodilo, ali što se nas tiče, spremni smo da pomognemo”.

“Mislim da svi vole Ronaldinha, a on je trenutno bez kluba, uklapa se u profil, može biti pravi potez. Ali sada je vrijeme da pomognemo porodicama, ne bi bilo u redu da postavljamo uslove i očekivanja. Kao Brazilci, osjećamo zajedništvo”, dodao je Roberto Assis.

Riquelme je u igračkoj penziji već dvije godine, ali je spreman ponovo igrati i šest mjeseci provesti u Brazilu bez ikakve novčane naknade.

“Moj brat i prijatelji žele da ponovo igram. Vidjet ćemo što će se dogoditi”, rekao je argentinski igrač.

U avionskoj nesreći prošle nedjelje u Kolumbiji poginula je 77 osoba, a šest je preživjelo, među kojima i trojica nogometaša, Neto, Jackson Folman i Alan Russel.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!