NaslovnicaVijestiGundogan doživio tešku ozljedu

Gundogan doživio tešku ozljedu

Fudbaler Manchester Cityja, Ilkay Gundogan, doživio je ozljedu ukrštenih ligamenata koljena, saopćio je klub sa Etihada.

ozljedu

Sjajni njemački nogometaš turskog podrijetla, Ilkay Gundogan, računajući od prve profi sezone u Mainzu (2008/09) imao je 29 ozljeda zbog kojih je kao igrač Mainza i Borussije Dortmund odsustvovao 722 dana (ne računajući periode ulaska u formu) i propustio 136 utakmica na klupskoj razini.

Najdrastičnija bila je ozljeda kralježnice zbog koje je izbivao od 15. kolovoza 2013. do 22. rujna 2014. godine, puna 403 dana (88 utakmica), a kao igrač Dortmunda pauzirao je i od 2. svibnja do 12. rujna ove godine, kada se na teren poslije 133 dana vratio kao nogometaš Manchester Cityja.

Ovaj zavidan “CV” kada su ozljede u pitanju nije spriječio novog menadžera Cityja, Pepa Guardiolu, koji je Gundogana gledao uživo u Bundesligi, da ga angažira i časti jakim ugovorom, ali nije prošlo mnogo do kada se španjolskom menadžeru ova procjena obila o glavu.

Gundogan je sinoć doživio jednu od dvije najteže ozljede u nogometu, pokidao je ligamente koljena i očekuje ga nekoliko mjeseci pauze, a to uglavnom znači šest do osam mjeseci mirovanja i laganog oporavka nakon operacije.

City je platio Gundogana 20 milijuna funti, odnosno 26 milijuna eura u lipnju, ali je on u trijumfu “građana” od 2:0 na “Etihadu” nad Watforda u suzama napustio teren, shvaćajući što se zapravo dogodilo.

“Jako sam tužan jer izgleda da ćemo biti bez njega jako dugo”, rekao je Guardiola poslije utakmice.

Gundogan je na Etihad stigao praktično ozlijeđen, sa dislociranom čašicom koljena, a tu je ozljedu u svibnju zaradio u Dortmundu. Stoga, debitirao je tek u rujnu u Ligi prvaka, u meču s Borussijom Mönchengladbach, a potom se zaista nametnuo kao pojačanje jer je na 16 nastupa postigao pet golova u prvom angažmanu izvan Njemačke.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!