NaslovnicaVijestiGundogan otkrio zašto je odbio ponudu Jurgena Kloppa, te se odlučio na...

Gundogan otkrio zašto je odbio ponudu Jurgena Kloppa, te se odlučio na dolazak u Manchester City

Vezni igrač Manchester Cityja Ilkay Gundogan, koji je u ljeto 2016. godine stigao na Etihad stadion, danas je objasnio razlog zbog kojeg je odbio ponudu Jurgena Kloppa, te prihvatio ponudu Pepa Guardiole.

Gundogan otkrio zašto je odbio Liverpool

27-godišnji njemački reprezentativac je veliki prijatelj sa Jurgenom Kloppom, s kojim je proveo četiri godine u Borussiji Dortmund. Ipak, on je odbio njegovu ponduu, te prešao u Manchester City za 20 miliona eura.

Prisjećajući se toga, on je rekao: “Pričao sam s Jurgenom o mnogim stvarima. Uvijek sam mu se sviđao kao igrač i bio bih lažljivac kad bih rekao kako me nije pokušao dovesti. Međutim, kad sam dobio priliku pridružiti se Manchester Cityju i raditi sa Pepom, bilo je sasvim jasno kako ju želim iskoristiti i doći ovdje.”

“Čak i kad sam se mučio zbog povrede, Guardiola je bio uvjeren kako će me dovesti. To mi je pokazalo kako dolazak u ovaj klub nikako ne može biti pogrešna odluka. Obojica su vrhunski treneri, vrhunski karakteri i vrlo su ambiciozni. Imao sam sreće.”

Gundogan je osvojio naslov prvaka Bundeslige u dresu Borussije, te stigao do finala Lige prvaka 2013. godine, u kojem je postigao gol iz penala u porazu njegovog tima protiv velikog rivala Bayern Munchena rezultatom 2-1 na Wembleyu.

[su_premierleague]

Njegov Manchester City sutra ide na vrlo teško gostovanje na Anfield, stadion na kojem ‘Građani’ nisu slavili niti jednom u posljednjih 15 godina.

“To bi mogao biti dobar trenutak za nas”, rekao je Gundogan, te nastavio: “Gostovanje na Anfieldu je jedno od najtežih gostovanja na svijetu, i u najboljim danima Liverpool je bio u stanju pobijediti bilo koji tim na svijetu. Uzbudljivije je za sve kad imate dva vrhunska tima koja pokuašvaju napadati i kreirati prilike.”

“Mogu zamisliti kako nije zanimljivo gledateljima kada igramo protiv timova sa deset igrača u njihovom kaznenom prostoru, koji se samo brane i nadaju se nekom prekidu u napadu, ubačaju ili bilo čemu.”

“Moramo biti spremni i pokazati isti duh kao što smo pokazali na gostovanju kod Chelseaja i Manchester Uniteda. Do sada smo pobijedili sve velike timove i želimo nastaviti s pobjedama i u nedjelju.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!