NaslovnicaVijestiGuus Hiddink: Diego Costa je slomio nos na jučerašnjem treningu

Guus Hiddink: Diego Costa je slomio nos na jučerašnjem treningu

“Diego Costa je slomio nos na jučerašnjem treningu”, izjavio je trener “Plavaca”, Guus Hiddink na današnjoj press konferenciji.

Diego Costa je slomio nos na jučerašnjem treningu

Trener Chelseaja, Guus Hiddink otkrio otkrio je da je Diego Costa slomio nos na treningu u četvrtak, te da će morati nositi zaštitnu masku na utakmici protiv Newcastle Uniteda ovog vikenda ukoliko se bude osjećao spremno.

27-godišnjak je pretrpio veliki broj povreda ove sezone, a većina njih je bila vezana za mišiće i tetive koljena. Njegov trener je na press konferenciji za utakmicu protiv Newcastlea izjavio da je on slomio nos prilikom jednog skoka na jučerašnjem treningu.

Hiddink je upitan od strane novinara da imenuje igrača koji je slomio Costin nos, ali Nizozemac je izjavio da se ne radi o Oscaru, njih dvojica su navodno bili uključeni u tučnjavu ranije ove sezone, te je priznao da se radi o jednom igraču iz mlađih kategorija Chelseaja, koji je slučajno udario španjolskog reprezentativca.

“Nije riječ o Oscaru, već o jednom igraču iz naše akademije. Costa će se vratiti treninzima, ali će nositi zaštitnu masku. Mi smo tim sa puno maski”, dodao je kroz smijeh trener “Plavaca”.

“Mislim da će biti spreman za vikend, nadam se. Nisam siguran, ali mogao bi nam biti na raspolaganju.”

Costina forma se poboljšala dolaskom Hiddinka na klupu tima iz zapadnog Londona, te je u ukupno 30 utakmica u svim takmičenjima postigao 11 golova i upisao 3 asistencije. Sedam od tih 11 golova je postigao u posljednjih devet utakmica.

Costa nije prvi igrač koji mora nositi zaštitnu masku na Stamford Bridgeu, pored njega, tu su i Nemanja Matić i Cesar Azpilicueta, a Gary Cahill je također nosio istu masku.

Chelsea se trenutno nalazi na 13. poziciji u Premier ligi nakon prošlotjedne utakmice protiv Manchester Uniteda, na kojoj je upravo Diego Costa postigao gol, a rezultat je na kraju bio 1-1.

[su_williamhill_bet10get20_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!