NaslovnicaVijestiGuus Hiddink: Nikad nisam vidio igrača poput Hazarda

Guus Hiddink: Nikad nisam vidio igrača poput Hazarda

. Holanđanin je rekao kako nikad nije vidio igrača koji je tako drastično nazadovao u formi kao Eden Hazard tokom ove sezone.

Guus Hiddink

Iako je proglašen za igrača godine prošle sezone, kada su Bluesi osvojili titulu, Belgijanac je ove sezone potpuno neprepoznatljiv, postigavši samo dva gola u FA Kupu.

Hiddink je objasnio kako je pokušao da Hazarda oslobodi pritiska da bi mu pomogao da se vrati u pravu formu, ali takođe je istakao kako je Hazard izuzetno težak za “čitanje”.

Kada su ga pitali da li je ikad vidio igrača koji je toliko pao u forimi, Hiddink je rekao: “Ne tako drastično, jer on je bio broj jedan, a sada je jedan u dugom nizu igrača na začelju”.

“Teško je šta biste napravili… Nekim igračima biste rekli da idu na odmor jednu sedmicu ili šta god, on je bio odsutan kad je bio povrijeđen i nadali smo se da se može oporaviti”.

[su_sportingbet_premier_league]

“U drugu ruku, ne treba toliko da dramatizujete stvari. Mislim da da ponekad treba da igrate poput djeteta, i to je ono što sam mu rekao. Kada radi spontane stvari, kao što je to činio na poslednjim treninzima, bio je vrlo brz, a njegove kretnje savršene”.

“Kada bih rekao želja, to bi bilo to, ne kažem da on nema želju, ali vrlo je tajanstvena osoba i ne možete uvijek protumačiti njegove misli. On je tip momka koji je jako tih. Nije igrač koji će pitati “šta mogu uraditi”, iako mu prošlogodišnja nagrada mnogo znači na polju samopouzdanja. Na treninzima sam vidio kako igra vrlo spontano. Mislim da mora ići tim putem, a to nije lako, jer teško je izbjeći razmišljanje o sebi, tražeći razloge za neuspjeh.”

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Trener ženske momčadi Leicestera dobio otkaz zbog romantične veze s igračicom

0
Willie Kirk (45), menadžer engleskog ženskog nogometnog kluba Leicester City Women, smijenjen je nakon što je interna istraga utvrdila da je prekršio pravila ponašanja....

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!