NaslovnicaVijestiGuus Hiddink: Wenger je možda i posljednji od "svoje vrste"

Guus Hiddink: Wenger je možda i posljednji od “svoje vrste”

Trener Chelseaja Guus Hiddink smatra da je Arsene Wenger posljednji trener koji će ostati u jednom klubu toliko dugo.

Guus Hiddink krenuo po prvo pojačanje

Trener Topnika je na čelu jednog od najvećih engleskih klubova skoro dva destljeća, a njegov trenutni ugovor važi do kraja sezone 2016/17.

Nakon Wengera, sljedeći trener u Premier ligi sa najvećim stažom u jednom klub je Eddie Howe, koji je na klupi Bournemoutha tek četiri godine.

Otkako je Wenger stigao u Arsenal, Chelsea je promijenio 13 trenera, a na press konferenciji pred današnji ogled ova dva kluba, trenutni trener Chelseaja je pun hvale na račun Wengera.

“Mislim da to ovisi o klubu, o filozofiji, ali on bi mogao biti posljednji trener koji je ostao na klupi jednog kluba toliko dugo”, rekao je Hiddink.

Na pitanje novinara zašto treneri danas više ne ostaju toliko dugo u jednom klubu, Hiddink je izjavio: “Možda zbog toga što svi zahtijevaju trenutni učinak. Nije mi jasno zašto je tako. Klubovi koji održavaju svoju filozofiju i smirenost ne paniče nakon dva poraza.”

Hiddink je na klupi “Plavaca” zamijenio Josea Mourinha, te je stigao kao privremena opcija. Portugalac je često davao izjave u kojima ismijava Wengera podsjećajući ga na to koliko je titula njegov tim osvojio. Međutim, Hiddink nema namjeru to raditi, te vjeruje da je vjera čelnika Arsenala u Francuza nešto osvježavajuće u današnje vrijeme kada se trenerima tako lako uručuju otkazi.

“On je još uvijek trener iako je njegov tim već devet godina bez ligaške titule, a to znači da ima puno povjerenje odbora. Obje strane su svjesne da u budućnost mogu ići sa takvom stabilnošću.”

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!