NaslovnicaVijestiHakan Calhanoglu se na sjajan način odužio Leverkusenu zbog suspenzije

Hakan Calhanoglu se na sjajan način odužio Leverkusenu zbog suspenzije

Vezni igrač Bayer Leverkusena Hakan Calhanoglu odrekao se plaće sve dok mu ne istekne četveromjesečna suspenzija od strane FIFA-e.

Hakan Calhanoglu se na sjajan način odužio Leverkusenu

Turski reprezentativac je suspenziju dobio prošle sedmice, nakon što su iz FIFA-e otkrili da je prekršio ugovor sa Trabzonsporom 2011. godine.

Calhanoglu je bio na pragu dolaska u turski klub, ali se predomislio i karijeru nastavio u HSV-u, prije nego što je došao u Leverkusen.

Trabzonspor je tada podnio žalbu, koja je tek sad usvojena i FIFA je pokrenula disciplinski postupak protiv 22-godišnjaka, koji je dobio zabranu igranja do kraja sezone.

To je bio veliki udarac za igrača, a još veći za Bayer Leverkusen. Međutim, Calhanoglu je izjavio da neće primati plaću od kluba sve dok traje suspenzija.

“Bayer Leverkusen nema nikakve veze sa tim incidentom. Klub je u ovom slučaju također kažnjen. To je razlog zbog kojeg ne želim primati plaću sve dok traje moja suspenzija.”

Hakan, koji je bio povezivan sa prelaskom u Chelsea u posljednjih nekoliko tjedana, odigrao je 15 ligaških utakmica ove sezone, u kojima je postigao šest golova.

Bayer Leverkusen se nalazi tek na devetom mjestu u Bundesligi sa 24 osvojena boda nakon 19 odigranih kola, te za mjestom koje vodi u europska takmičenja zaostaje čak devet bodova.

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

[su_euro_soccer_bonus]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!