NaslovnicaVijestiHarry Kane: Tottenham može da pobjedi svakoga!

Harry Kane: Tottenham može da pobjedi svakoga!

Ekipa Tottenhema se pobjedom nad direktnim konkurentom u borbi za titulu u engleskoj Premier ligi Mancheseter Cityjem, vratila na drugu mjesto premijerligaške tabele sa samo bodom zaostatka za vodećim Leicesterom, koji je porazom od Arsenala dodatno zakomplikovao borbu za prvo mjesto.

Harry Kane Tottenham može da pobjedi svakoga!

Veliki trijumf protiv Građana u gostima, Pijetlovima je dao dodatni motiv da u preostalih 12 kola pokušaju doći i do titule. Činjenicu da su ozbiljni konkurenti u borbi sa naslov prvaka im niko ne može osporiti, posebno ako se uzme u obzir trenutna njihova forma, jer su vezali pet pobjeda u nizu, primili su najmanje golova od svih timova u Premiershipu i imaju najbolju gol razliku +27.

Prvi napadač tima sa White Hart Lanea i trenutno njihov najbolji strijelac, istakao je da su ovom pobjedom protiv Manchester Cityja porasli epiteti i očekivanja svima u klubu i svi odlučno vjeruju da Tottenham može doći do titule šampiona Engleske!

“Ovo je bila velika pobjeda za nas i veoma važna za naše samopouzdanje. Kada smo savladali ovako vrhunski tim na njegovom terenu, sada sam siguran da možemo da pobjedimo svakoga. Na nama je da ostanemo fokusirani i da nastavimo da radimo dobre stvari”, rekao je Harry Kane nakon petog uzastopnog trijumfa Tottenham u prvenstvu.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

Kane je u utakmici na Etihadu postigao prvi gol za svoj tim sa bijele tačke, što je engleskom napadaču bio 16 pogodak u sezoni, te se nalazi na drugom mjestu liste najboljih strijelaca Premier lige i samo je napadač Leicestera Jamie Vardy efikasniji od njega sa 19 postignutih golova u dosadašnjem dijelu sezone.

Pored Premier lige, Spursi su u igri za još dva trofeja, i to u FA kupu i Evropa ligi. Podsjetimo da je Tottenham dva puta u historiji bio šampion Engleske i to davnih 1951. i 1961. godine, tako da bi evenutalno osvojena titula nakon pola vijeka bila prijatno iznenađenje.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!