NaslovnicaVijestiHenrikh Mkhitaryan će imati dva broja u Arsenalu, a evo i zašto

Henrikh Mkhitaryan će imati dva broja u Arsenalu, a evo i zašto

Jučer je konačno završena transfer saga o odlasku Alexisa Sancheza iz Arsenala. On je i službeno postao novi igrač Manchester Uniteda, a u suprotnom smjeru je otišao Henrikh Mkhitaryan.

Mkhitaryan će imati dva broja u Arsenalu

Armenski reprezentativac je preuzeo Sanchezov broj sedam u Arsenalu, ali pored toga broja, imat će i još jedan dodatni zbog zanimljivog razloga. Kako su izvijestili iz Arsenala, 29-godišnjak će broj sedam nositi na utakmicama u Premier ligi, ali će u Europskoj ligi biti primoran nositi drugi broj.

U izvješću na službenoj klupskoj stranici piše: “Broj sedam je slobodan nakon odlaska Sancheza, ali, pošto je naš bivši napadač taj broj nosio tokom utakmice grupne faze Europske lige protiv Kolna u septembru, pravila UEFA-e nalažu kako Mkhitaryan mora nositi drugi broj u ovom takmičenju. Taj broj će uskoro biti poznat.”

Dakle, Henrikh Mkhitaryan će nositi broj sedam na ligaškim utakmicama, te još jedan broj na utakmicama Europske lige.

Povodom dolaska Mkhitaryana oglasio se i trener londonskog tima Arsene Wenger, koji je rekao: “Izgubili smo igrača svjetske klase, a i dobili smo igrača svjetske klase. Koliko će to biti efikasno, zavisit će od nastupa oba igrača.”

[su_premierleague]

“Sveukupno, mislim da Mkhitaryan ima kvalitet da se prilagodi našem načinu igre, koji se temelji na dosta kretanja i tehničkom kvalitetu. Ima dobar timski stav također i siguran sam kako će biti dobro pojačanje. On može igrati na svim pozicijama, na krilnim, kao i u sredini. Mislim da je vrlo svestran i da će nam pomoći u ofanzivnom dijelu igre. On je vrlo kompletan igrač, kreira prilike, igra dobro obranu, može dosta trčati i vrlo je požrtvovan. Moram reći da je on igrač koji ima sve potrebne atribute.”

Henrikh je nakon dolaska u klub izjavio: “Vrlo sam sretan što smo postigli dogovor i što sam ovdje. San mi se ostvario, jer sam oduvijek sanjao o igranju za Arsenal. Sada kada sam ovdje, dat ću sve od sebe da ispišem povijest s ovim klubom.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!