NaslovnicaVijestiHenry: Zaustavite Ozila i Arsenal je praktično mrtav

Henry: Zaustavite Ozila i Arsenal je praktično mrtav

Zaustavite Ozila i Arsenal je praktično mrtav, rekao je Henry za zvanični sajt Barce. Francuz koji je igrao za oba kluba, rekao je da bi nosioci titule trebali onemogućiti njemačkog veznjaka ukoliko žele da lagano prođu u četvrt-finale Lige prvaka.

Zaustavite Ozila i Arsenal je praktično mrtav

Arsenal će biti praktično ‘mrtav0, ako Barcelona uspije da zaustavi Mesuta Ozila u utorak u Ligi prvaka, rekao je Thierry Henry.

Nijemac uživa u izvanrednoj sezoni, gdje je vodeći asistent u Premier ligi, a na putu je da obori i rekord Henryja sa 20 asistencija u sezoni. Odmarao je u meču protiv Hull Cityja u FA kupu.

Wenger je potvrdio da će se Ozil vratiti u osmini-finala Lige prvaka protiv Barcelone i Henry, koji je predstavljao oba kluba tokom svoje igračke karijere, smatra da je bivši igrač Real Madrida od vitalnog značaja za Arsenal.

“Ozil je nevjerovatan, on ima tonu asistencija”, rekao je Henry za zvanični sajt Barce.

“On igra vrlo dobro, kao što je to nekada radio u Madridu. Nakon dvije vrlo teške sezone igra jako dobro.”

“Ako Barcelona zaustavi Ozila, Arsenal je praktično ‘mrtav’.”

[su_bet365_200_bonus_veliki]

Henry očekuje da Arsenal igra isto kao protiv Bayerna, kada su Topnici pobijedili u grupnoj fazi, ali je upozorio da moraju postići pozitivan rezultat, kako bi imali nadu na Camp Nou.

“Mislim da će Arsenal igrati kao što su protiv Bayerna kod kuće”, rekao je Henry.

“Oni će se braniti i pokušati postići golove iz kontra napada. Nije lahko igrati na taj način protiv Barcelone.”

“Oni se mnogo bore. U prošlosti, Arsenal nije mogao pobijediti utakmicu ako nije igrao dobro. Međutim, ove godine, oni su pobjeđivali neke utakmice u kojima i nisu igrali tako dobro, a to se upravo dogodilo protiv Bayerna, protiv Manchester Cityja i Uniteda.”

“Oni moraju da urade nešto kod kuće prije odlaska na Camp Nou.”

“Neće biti lahko za moj tim, Arsenal, ali s druge strane volim i Barcu. To je vrlo teško. Nije lahko izabrati, ali mislim da će Barca proći.”

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!