NaslovnicaVijestiHeynckes: Nogomet je biznis

Heynckes: Nogomet je biznis

Bivši trener Bayern Minhena Jupp Heynckes, komentarišući ljetni prijelazni rok, kazao je da je fudbal postao biznis i da se sve radi o brzini u kojoj svi gube strpljenje. Ali, smatra Jupp, da je takav zapravo i današnji život izvan fudbala.

Heynckes

Heynckes je ostao upamćen kao trener koji je sa dva različita kluba osvajao Ligu prvaka. Prvu je osvojio 1998. godine sa Real Madridom, a drugu 2013. godine sa Bayernom iz Minhena kada je povezao i titule Bundeslige i DFB-Pokala kompletiravši trostruku krunu u jednoj sezoni. On je kazao da je zadovoljan što više nije dio igre koja se pretvorila u biznis.


KLADI SE
“Samo pogledajte ovaj rasplamsani prijelazni rok. Fudbal je izletio sa šina. Izgubio je duh. Fudbal je biznis. Sve je u tome da budete brzi, brzi, brzi i niko nema strpljenja danas. Ali opet, takve su stvari i u normalnom životu, izvan fudbala”, kazao je Heynckes.

Nakon sezone 2012/13. u kojoj je s Bayernom osvojio trostruku krunu, Heynckesa je na klupi Bayerna zamijeno Pep Guardiola. Od tada 71-godišnji Heynckes više nije uzimao drugi klub i jedne prilike je kazao da nema namjeru vraćati se trenerskom poslu nakon sjajnog završetka u Bayernu.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!