NaslovnicaVijestiDa li je Petkovićev penal protiv Hajduka trebao biti ponovljen i zašto...

Da li je Petkovićev penal protiv Hajduka trebao biti ponovljen i zašto se VAR nije uključio?

Uzbudljiv početak nove sezone SuperSport HNL-a obilježen je spektakularnom pobjedom HAJDUKA u 1. kolu. Snalažljivi igrači Hajduka iznenadili su Dinamo preokretom rezultata, pobijedivši s rezultatom 2:1. Branitelji naslova imali su prednost od 1:0 i priliku za dodatni gol iz jedanaesterca, no Bruno Petković je nažalost svoj udarac s bijele točke izveo očajno.


Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!


Na snimci izvođenja penala otkriveno je da je nekoliko igrača iz Hajduka i Dinama ušlo u kazneni prostor prije nego što je Bruno Petković izveo udarac. Međutim, najveći prekršaj napravio je Ferro, stoper Hajduka, koji je ušao u kazneni prostor čak pola metra prije izvođenja penala.

Je li zbog navedenog prekršaja trebalo ponoviti penal? Index je razgovarao o toj situaciji s izvorom iz hrvatskih sudačkih krugova, koji je želio ostati anoniman.

“VAR se uključuje isključivo ako igrač koji je prerano utrčao utječe na igru. Znači, ako Lučić obrani i njegov suigrač uđe ranije i izbije loptu, onda se VAR uključuje i ponavlja se kazneni udarac. Ako odbijanac u mrežu pospremi Petkovićev suigrač koji je ranije utrčao, lopta je za Hajduk. Ako ne utječu ni na koga, VAR se ne javlja. 

Međutim, tehnički gledano, prema pravilima, kazneni udarac bi trebao biti ponovljen. Međutim, FIFA trenutno razmatra ignoriranje takvih situacija ako ne utječu na nastavak akcije i vjerojatno će mijenjati to pravilo. Ako netko utrči samo pola metra prije izvođenja i to nije utjecalo na igru, tada neće biti potrebno ponoviti kazneni udarac. Na kraju krajeva, nitko nije dobio nikakvu prednost iz takvog poteza.

Ukoliko nemate račun u bet365 kladionici, preuzmite sjajan BONUS DOBRODOŠLICE za sve čitatelje „svijetkladjenja.com“ portala od 100% na iznos uplate do 25€!

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!