NaslovnicaVijestiHistorijski dan za Milan: Ostaje li Mihajlović na klupi Milana?

Historijski dan za Milan: Ostaje li Mihajlović na klupi Milana?

Historijski dan za Milan. Danas je na programu dugoočekivani sastanak koji bi mogao donijeti historijsku odluku za navijače Milana. Naime, danas će se održati sastanak „lice u lice“ predsjednika Milana, Silvija Berlusconija i trenera Siniše Mihajlovića.

Historijski dan za Milan

Sastanak je hitno sazvao predsjednik Berlusconi zbog loših rezultata Milana u ovoj sezoni, odnosno loše igre koju prikazuju izabranici Siniše Mihajlovića.

Sastanak smo najavili u utorak, kada je italijanski Calciomercato došao do informacije da će se u Milanellu održati sastanak koji bi mogao dovesti do izuzetno značajne odluke po sedmostrukog šampiona Evrope. Berlusconi će od Mihajlovića, između ostalog, tražiti da Milan počne koristiti formaciju 4-4-2, a ne dosadašnju 4-3-3 koju je Mihajlović koristio.

Svoju nogometnu karijeru, započeo je u NK Borovo gdje je nakon pionira i juniora zaigrao u prvoj momčadi i igrao od 1986. do 1988. godine kada odlazi u novosadsku FK Vojvodinu s kojom osvaja naslov prvaka, drugi u povijesti toga kluba. Nedugo zatim prešao je u beogradsku Crvenu zvezdu, za tada nevjerojatnih milijun njemačkih maraka. Isticao se po svom preciznom i nadasve jakom šutu lijevom nogom. Sa Zvezdom stiže na “vrh svijeta” – trijumfi u Bariju i Tokiju. 1992. godine prešao je u talijansku Romu gdje je proveo dvije godine, nakon čega se prešao u Sampdoriju, u kojoj je promijenio svoju uobičajeno mjesto u momčadi – iz veznog reda, prešao je u obranu, na mjesto stopera.

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

1998. godine stigao mu je poziv od trenera Sven-Görana Erikssona iz Lazija, te se vratio u Rim. Odlično je igrao i postao najbolji izvođač slobodnih udaraca talijanske nogometne lige svih vrjemena. Ostati će zapamćen po tri postignuta pogotka iz slobodnih udaraca. Nakon 6 sezona, na vrhuncu svoje karijere prešao je u milanski Inter gdje je i završio igračku karijeru.

Između 1991. i 2003. godine odigrao je 63 utakmica za jugoslavensku reprezentaciju i reprezentaciju Srbije i Crne Gore i postigao 10 pogodaka.

Trenersku karijeru počeo je 2006. godine u milanskome Interu kao pomoćni trener zatim je trenirao, samostalno, Bolognu, Cataniju, Fiorentinu, Sampdoriju, A.C. Milan ireprezentaciju Srbije.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!