NaslovnicaVijestiHitzfeld: Guardiolin mandat u Bayernu nije bio neuspješan

Hitzfeld: Guardiolin mandat u Bayernu nije bio neuspješan

Nekadašnji trener Bayerna Ottmar Hitzfeld rekao je da Pep Guardiola nije imao neuspješnu misiju u Münchenu, iako za tri godine nije uspio osvojiti Ligu prvaka, i poručio da je Španjolac unaprijedio klub.

Hitzfeld

Bayern je eliminisan iz ovogodišnje Lige prvaka od madridskog Atletica, a u sve tri sezone pod vođstvom Guardiole, polufinale je bilo nepremostiva prepreka za bavarski klub.

Trenerska legenda Bayerna, Otmar Hitzfeld, kaže da je Guardiola ostavio neizbrisiv trag u klubu.

“Postoji samo jedan zaključak – Guardiola nije bio neuspješan. On nije imao pošten tretman, unaprijedio je Bayern i cijelu Bundesligu. Svatko tko ne priznaje da je odlična stvar to što je Gvradiolin Bayern tri godine igrao u polufinalu Lige prvaka nema pojma”, rekao je Hitzfeld za Bild.

Legendarni trener ističe da Bavarci nisu više gladni trofeja, nakon što su 2013. godine osvojili “triplu krunu”.

“Guardiola je napravio da igrači Bayerna ne padnu nakon uspješne 2013. Donio je brzinu i sjajnu pas igru u tim, kao nikada ranije. Mislim da će dobiti zahvalnost tek kada se osjeti njegov odlazak iz Njemačke, jer tek kada neko ode onda shvatite koliko je bio dobar”.

“Ne slažem se sa kritikama koje tvrde da Guardiola nije bio dovoljno vezan za Bayern. Mogli ste vidjeti pored aut linije sa koliko strasti je vodio ovaj klub”, zaključio je Hitzfeld.

[su_sportingbet_euro2016]

Nakon još jednog neuspjeha u Ligi prvaka, mnogi su okarakterisali Guardolin mandat u Bayernu kao neuspješan, između ostalih, i bivši igrač Bayerna Ivica Olić, koji kaže da je su za Bayernove standarde tri uzastopna polufinala nedovoljna.

“Možda će ljudi u Bayerni reći da je osvojio domaće trofeje, ali s obzirom na igrački kadar s kojim je raspolagao, to bi trebalo da se podrazumijeva.”

“Došao je poslije Heynckesa koji je osvojio sve, i najviše što je Guardiola mogao je da ponovi njegov uspjeh. On to nije uradio i neće biti upamćen”, rekao je bivši hrvatski reprezentativac.

Guardiola će na kraju sezone preuzeti Manchester City, što je objavljeno još početkom veljače. On je osvojio tri titule njemačke Bundeslige, nacionalni kup, UEFA Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!