NaslovnicaNajave utakmicaHNL: Može li netko ugroziti Dinamo?

HNL: Može li netko ugroziti Dinamo?

Vikend nam je donio nastavak uzbuđenja u HNL – u gdje nakon dugo vremena u nastavak prvenstva ulazimo, a da ne znamo sa sigurnošću ime prvaka. I dalje se se nastavlja troboj za naslov prvaka iako većina stručnjaka napominje kako je to zapravo dvoboj, jer većina misli kako Hajduk ipak nema snage da se uključi u borbu za naslov. Za vikend su sve momčadi slavile, pa je tako bodovni razmak ostao isti, što znači da Dinamo ima 48 bodova, Rijeka 46, a Hajduk 42 boda.

HNL

DINAMO

Dinamo je i dalje veliki favorit za naslov, a na ostalima je tek da se nadaju kako mogu iznenaditi i prekinuti veliku dominaciju kluba iz Maksimira. Modri nisu previše promijenili sastav za nastavak prvenstva, što smatraju svojom velikom prednošću. Klub je napustio tek Pinto, a kao zamjena je doveden slovenski reprezentativac Stojanović iz Maribora. Osim njega Dinamo nije kupovao, već su priključili nekolicinu svojih mladih, talentiranih igrača. Problemi za Dinamo su što u nastavku sezone ne može računati na Ademija za kojeg nisu našli zamjenu, Goncalo je također out, te Pivarić koji se ozlijedio do kraja sezone. S druge strane vratio im se Schildenfeld koji bi trebao podići obranu na nešto viši nivo. Oko Dinama su naravno i drugi problemi, pa je tako Mamić morao odstupiti barem formalno sa svoje pozicije izvršnog predsjednika, a upravo te afere dosta su uzdrmale modre u prvom dijelu sezone. Naravno tu s i navijači koji se i dalje bore za drugačiji Dinamo

Prednost za Dinamo je svakako, da ne igraju više Europu, pa je fokus na prvenstvu i kupu. Dinamo je već odigrao dva susreta u ovoj godini i oba puta se nije proslavio. Na obje utakmice uvjeti za igru su bili na rubu regularnosti (sličniji vaterpolu), a Dinamo je prvo sa minimalnih 0:1 prošao u kupu, da bi nakon toga protiv posljednjeg Zagreba skoro doživio kiks, ali preokretom su stigli do pobjede 1:2 u Kranjčevićevoj. Dinamo i dalje ima najveću individualnu kvalitetu, a ima i pobjednički mentalitet (pobjeđuju kada ne igraju dobro), a uz to ima i naklonost sudaca (vidi Kranjčevićeva), pa je i dalje glavni favorit, iako im igra nije na nekoj osobitoj razini.

 

[su_bet365_watch_live_football_mali]

 

 

RIJEKA

Rijeka je po prvi puta od kako je Mišković na čelu kluba najavila napad na naslov prvaka. Iako su tijekom zime ostali bez nekoliko važnih igrača u Rijeci su se potrudili dovesti adekvatne zamjene. Odlasci Moisesa, Radoševića, Jugovića i Sharbinija sigurno su smanjili kvalitetu momčadi, ali svaki odlazak je bio na svoj način opravdan, pa su nakon toga pokušali pronaći dostojne zamjene. U klub su stigli Brezovec koji se vraća nakon avanture u Italiji, a radi se o sjajnom igraču za HNL okvire, zatim tu je Kajević, dok će one ofenzivnije pozicije popuniti Matei i Gavranović. Upravo ova dvojica su najveći zalog za nade Rijeke da može prekinuti Dinamovu tradiciju. Trener Kek je tako u ruke dobio vrlo dobru momčad, pa iako se čini da su puno mijenjali, zapravo se radi o dva nova igrača u već uigranoj formaciji Rijeke.

Rijeka do sada još uvijek nema poraz u prvenstvu, a ono što treba popraviti su igre u tzv. manjim utakmicama, a tu bi prevagu trebao donijeti prije svih Gavranović. U prvom nastupu ove godine svladali su za njih uvijek neugodnu Lokomotivu sa 2:0, a pogotkom je debitirao Gavranović. Koliko Riječani mogu ove sezone pokazati će već sljedeće kolo kada gostuju u Maksimiru kod Dinama. U tom susretu će Rijeka trebati pokazati da je mentalno spremna za naslov. Upravo taj dvoboj trebao bi usmjeriti proljetni dio prvenstva.

 

[su_netbet_siroki]

 

HAJDUK

Hajduku gotovo nitko osim vlastitih najoptimističnijih navijača nitko im ne daje šanse za naslov. Ipak zbog bodovnog stanja i prikazanog u prvom dijelu sezone uključili smo Hajduk u ovaj troboj. Ni na početku sezone Splićanima nitko nije davao nikakve šanse, a po mnogima je Hajduk igrao najbolji nogomet u HNL-u na jesen. Zapravo sam dojma da je Hajduk trebao imati i više bodova, pogotovo ako se prisjetimo svih derbija sa Dinamom gdje su zbog ne iskustva i nekih drugih odluka ostajali zakinuti za bodove. Teško je očekivati da Burić može nastaviti sa čudima, jer na Poljudu je bilo vrlo prometno, pa su tako otišli ponajbolji igrač lige Caktaš, jedna od najvećih nada Balić, kapetan momčadi Milović i napadač Maglica, a kao zamjene stigli su napadači Velez i Arteaga.

Iako je Hajduk momčad koja igru bazira na sistemu, a ne na individualnoj klasi ipak odlazak Milovića i Caktaša je veliki hendikep prije svega zato što su bili lideri, ali i kvlitetni igrači. U prvom kolu nastavka svladali su Slaven Belupo sa 2:0, a unatoč pobjedi vidljivo je da će Burić imati dosta posla u nastavku sezone, a Hajduk bi mogao imati problema sa “dječjim bolestima”. Najviše se naravno očekuje od Sušića, a iznenađenje bi mogao biti Tudor koji strašno napreduje, ali pitanje da li je to dovoljno za osvojiti HNL.

 

[touchcarousel id='2']

 

Ukoliko Rijeka ostane ne poražena sljedećeg vikenda na gostovanju kod Dinama, mogli bi nakon dugo vremena gledati vrlo zanimljivi proljetni dio prvenstva. Ukoliko Dinamo svlada Rijeku napuniti će se samopouzdanjem i biti će veliki favorit za novi naslov prvaka.

 

[total-poll id=21958]

 

[excerptlist ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!