NaslovnicaVijestiHoće li molba Silve upućena predsjedniku PSG-a uroditi plodom?

Hoće li molba Silve upućena predsjedniku PSG-a uroditi plodom?

Kapetan Paris-Saint Germaina Thiago Silva urgirao je kod predsjednika Nassera Al-Kalifija zadržati najboljeg nogometaša momčadi Zlatana Ibrahimovića

Zlatan Ibrahimović

Šveđaninu na kraju sezone ističu obveze prema šampionu Francuske i, prema njegovoj najavi, najvjerojatnije neće produžiti suradnju.

“Ne kažem da bi trebao ostati samo zato što sam prijatelj sa Zlatanom. Ne mogu PSG zamisliti bez Ibrahimovića, on je od neprocjenjivog značaja.”, rekao je Thiago Silva, koji je 2012. godine u “paketu” s Ibrahimovićem došao u Pariz iz Milana.

Thiago Silva ističe da Ibrahimoviću pozne igračke godine nisu problem da i dalje nastupa na vrhunskom nivou.

“Neki govore da stari, ali ja mislim da dobiva više iskustva. Da sam predsjednik kluba produžio bih mu ugovor na jednu ili dvije godine. Zlatan je jedinstven, čak i sa 34 godine ima veliku strast prema nogometu.

Ibrahimović neće morati brinuti oko ponuda za nastavak karijere, pošto u redu već stoje bogati Kinezi, klubovi iz SAD i Premier lige…

Zlatan Ibrahimović u PSG-u je od 2012. godine, a 34-godišnji Šveđanin od tada je postigao 141 gol u 168 utakmica, što je impresivan učinak. Ibrahimovićev ugovor ističe 30.6.2016 kada će vjerovatno sa svojim agentom Minom Railom pronaći novu destinaciju, no i ostanak u PSG-u nije isključen. Zlatanova tržišna vrijednost procjenjuje se na oko 15 milijuna eura, prema podacima sa sajta transfermarkt.

Ibrahimović je igrač bosanskog porijekla sa državljanstvom Švedske, a u karijeri je nastupao za Malmo u kojem je igrao do 2001. godine, zatim prelazi u Ajax u kojem se zadržao naredne tri godine, a onda je njegove sjajne partije primijetio Juventus koji ga dovodi 2004.

U Italiji se zadržao do 2009. godine jer je poslije Juventusa nastupao i za Inter u periodu od 2006-2009. 2009. ga kupuje Barcelona ali tu se nije baš i najbolje snašao prije svega jer mu je tada konkurencija u napadu bio Lionel Messi. Nakon Barcelone se okušao još i u Milanu.

[su_sportingbet]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!