NaslovnicaVijestiHoće li Ronaldo biti spreman za revanš protiv Citya?

Hoće li Ronaldo biti spreman za revanš protiv Citya?

Cristiano Ronaldo propustio je prvu utakmicu polufinala Lige prvaka protiv Manchester Citya na Etihad stadionu, zbog povrede zadnje lože. City je izborio remi bez golova, ponajviše zahvaljujući sjajnim odbranama Joea Harta, te će odluka pasti u srijedu na Santiago Bernabeuu.

Ronaldo

Portugalska superzvijezda posmatrala je okršaj protiv Građana sa klupe sa rezervne igrače, a lišen njegove pomoći, Real nije uspio da postigne gol koji bi im znatno olakšao posao u uzvratnom duelu.

“Donio sam razumnu odluku, odlučio sam da sačekam. Da je bilo finale sigurno bih igrao”, rekao je Ronaldo.”

Ipak, u redove Madriđana vratio se optimizam nakon što se Ronaldo vratio treninzima Reala. Ronaldo je odradio nedjeljni trening bez većih poteškoća. 31-godišnji napadač trenirao je zajedno sa saigračima, nakon čega je radio individualno na terenu pored.”

“Svaku utakmicu Lige prvaka doživljavam kao prvu”, rekao je Ronaldo za službenu klupsku stranicu.

“Obaveza Reala je da ide na pobjedu, znamo da će biti težak izazov, ali sve je moguće”.

“Manchester City je u polufinalu zato što su odlićan tim. Nije bilo lako eliminisati PSG, ali oni su uspjeli to da urade. City je tim sa vrlo malo mana”, dodao je Ronaldo.

Manuel Pellegrini tvrdi da će na vrijeme znati hoće li Ronaldo biti spreman za utakmicu. Menadžer Manchester Citya otkrio je svojim igračima na jutro pred utakmicu na Etihadu da će Real nastupiti bez svoje najveće zvijezde.

Pellegrini, koji je trenirao Real 2009. godine, rekao je: “Imam mnogo prijatelja u Španiji”.

“Uvijek se trudim da saznam što više o protivnicima pred svaku utakmicu”.

“Pred timski sastanak ujutru pred utakmicu na Etihadu, rekao sa igračima da Ronaldo neće igrati.”

[su_sportingbet]

“Znam šta se dešava sa Real Madridom i Ronaldovom povredom, i to možda nije tkao ozbiljna povreda. U naredna četiri dana će pasti odluka, i ako bude bilo kakvih šansi da Ronaldo zaigra, to će se i desiti, a ja ću to znati.”

Revanš utakmica polufinala Lige prvaka između Real Madrida i Manchester Citya igra se u srijedu od 20:45 na Santiago Bernabeuu.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!