NaslovnicaVijestiHoće li Serie A biti kao nekada? Mancini otkrio zašto je liga...

Hoće li Serie A biti kao nekada? Mancini otkrio zašto je liga ‘propala’

Svi se mi sjećamo moćne Serie A, kada je bilo nekoliko jakih timova koji su mogli da savladaju bilo koji europski tim, kada su Italijani imali nekoliko predstavnika u Ligi prvaka, dok danas u završnoj fazi ovog takmičenja eventualno bude jedan tim, ili nijedan.

Serie A

Milan koji je nekada harao ligom, već par sezona ne može da dođe na gornju polovinu tablice Serie A. Juventus, pored Napolija, i donekle Rome nema pravog konkurenta. Inter je na početku sezone krenuo veoma dobro, ali onda je uslijedio pad. Šta je razlog svemu tome? Odgovor ima trener Intera, Roberto Mancini.

“Svakako da je Serie A napredovala u posljednje tri-četiri godine, ali i dalje nije na nivou engleske, njemačke ili španske. Teško je biti dobar. Teško je igrati brzi nogomet kada sudija stalno fućka, fućka i fućka. Kada na TV-u gledamo utakmice Premiershipa čini se da je nemoguće toliko trčati, ali tamo sudije sviraju 10 puta u cijeloj utakmici”, kaže Roberto Mancini, bivši trener Manchester Cityja s kojim je osvojio titulu, te svakako da zna kakav se nogomet igra na ‘Ostrvu’.

“Drugačija je taktika. Mnogim timovima iz Italije je važno ne izgubiti utakmicu, tako da se većina brani, nema puno prostora u napadu. U Engleskoj svi igraju isti nogomet, brz i čvrst.”, riječi su ovog stratega.

“Ovdje trener može dobiti otkaz nakon tri, četiri poraza. Mislim da smo samo ove sezone promijenili 15 trenera. Očekivao sam da ćemo se boriti za treće mjesto. U ligi postoji nekoliko timova jačih od nas, ali to je samo zato što igraju zajedno već godinama. Mi gradimo novi tim, i uopšte nisam frustriran. Na dobrom smo putu.”, završava Roberto Mancini.

Mancinijev Inter je trenutno na petom mjestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu Europe sa 55 bodova, isto toliko ima i Fiorentina na mjestu iznad. Na prvom mjestu je Juventus koji ima tri boda više od drugoplasiranog Napolija.

[su_williamhill_bet10get20_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!