NaslovnicaVijestiHodgson: Dele Alli me podsjeća na Robsona!

Hodgson: Dele Alli me podsjeća na Robsona!

Večeras će na Olimpijskom stadionu u Berlinu prijateljsku utakmicu odigrati dvije fudbalske velesile, Njemačka i Engleska. Trener engleske nogometne reprezentacije Roy Hodgson, u izjavama pred ovu utakmicu hvalio je mladog igrača Tottenhama Dele Allija.

Football - England v Estonia - UEFA Euro 2016 Qualifying Group E - Wembley Stadium, London, England - 9/10/15 England's Dele Alli Action Images via Reuters / John Sibley Livepic EDITORIAL USE ONLY.

Dele Alli ove sezone igra fantastično u dresu Tottenhama koji se nalazi na drugom mjestu Premierligaške tabele i uz Leicester su najozbiljniji kandidat za titulu. Alli je najbolji asistent Premijer lige u 2016. godini i jedno od najvećih otkrovljenja ove sezone na ostrvu, a Hodgson vjeruje da bi on mogao postati novi Bryan Robson.

“On je sposoban za sve. Fantastičan je, može da pokriva bilo koje mjesto u veznom redu. Može da odigra i ‘desetku’ i ‘šesticu’. Nevjerojatno je svestran. Oduzima lopte, sjajno vidi igru, a može i zabiti”, rekao je Hodgson.

“Mnogo me podsjeća na Bryana Robsona, prepoznajem u njemu tu lidersku crtu. Svjestan sam da su poređenja ovakvog tipa opasna i da predstavljaju breme za mladog igrača kao što je Alli, ali ja vjerujem u ovog dječaka. Uostalom, da nije tako ne bih ga ni zvao u nacionalni tim”, kaže Hodgson.

[su_bet365_live_koeficijenti]

Trener Tottenhama Mauricio Pochettino u nekoliko je navrata ove sezone kritikovao Allija zbog grube igre i mnogo zarađenih žutih kartona, ali Hodgson ističe da u tome nema ništa loše.

“Smatram da bi svaka zamjerka na njegovu igru bila traženje dlake u jajetu. To je dečko od 19 godina koji je zbog svojih fenomenalnih partija ove sezone preskočio čak dvije starosne kategorije u reprezentaciji”, zaključio je selektor Engleske.

[excerptlist cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Navijači Hajduka na mostu okačili poruku za Livaju

0
Marko Livaja, dugogodišnji favorit navijača Hajduka, odjednom se našao u središtu kritika. U nedjelju je postao tragičar Hajduka na utakmici protiv Lokomotive, gdje je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!