NaslovnicaVijestiHuddersfield Town oborio klupski rekord u visini transfera

Huddersfield Town oborio klupski rekord u visini transfera

Huddersfield Town oborio klupski rekord u visini transfera! Neočekivani novajlija u engleskoj Premier ligi, Huddersfield Town počeo je torišiti televizijski „jackpot“ kako Englezi popularno nazivaju ogromni novac koji svaka ekipa dobije od televizisjkih prava. Prvo i ujedno rekordno pojačanje je belgijski napadač Lauren Depoitre.

Huddersfield Town oborio klupski rekord u visini transfera

Angleski klub, Huddersfield Town je prije nekoliko godina mogao sanjati da nastupa u Premier ligi, a o ovako visokim transferima ni najoptimističniji nisu smjeli ni pomisliti. Ali nakon bajkovite sezone u Champonshipu, ekipa Huddersfielda se je prvi put u svojoj historiji plasirala u najbogatije takmičenje na svijetu – Premier ligu.

>> Saznajte kakav je ultimatum postavio Marco Verratti PSG-u

Huddersfield je dio novca koji su dobili od TV prava, a dobili su oko 150 miliona funti, počeo trošiti na nova pojačanja, prvo i ujedno rekordno pojačanje je belgisjki napadač, 28-godišnji Laurent Depoitre, koji u Englesku stiže iz Porta za 5 miliona eura. Belgijanac koji je prije Porta briljirao u dresu Genta, tako j postao najskuplji igrač u historiji ovog kluba.

[su_live_koeficijenti]

„Laurent je odličan napadač koji se dokazao u dresu Genta, nakon čega je igrao za Porto u vrlo jakim evropskim utakmicma, a u domaćem prvenstu je osvajao mnoge medalje i pehare. Naš cilj j da ga vratimo u formu u kojoj je bio prije dvije sezone kada jee harao belgisjkom ligom.“ rekao je za kraj trener Huddersfielda, David Wagner.


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!