NaslovnicaVijestiHummels: Tužno je što je Mario Gotze 'zaglavio' na Bayernovoj klupi

Hummels: Tužno je što je Mario Gotze ‘zaglavio’ na Bayernovoj klupi

Kapiten Borussije Dortmund Mats Hummels izjavio je da je razočaran jer je njegov bivši suigrač Mario Gotze prečesto na klupi novog kluba, Bayern Munchena.

Tužno je što je Mario Gotze 'zaglavio' na Bayernovoj klupi

Gotze je ove zime bio povezivan sa prelaskom u Liverpool, nakon što su mnogi engleski mediji pisali da je želja broj jedan novog trenera “Redsa” Jurgena Kloppa.

Njemački reprezentativac, koji je postigao pobjednički gol u finalu Svjetskog prvestva prije dvije godine, upisao je samo osam nastupa za bavarski klub ove sezone zbog povrede, te je izgubio mjesto u prvom timu njemačkog prvaka.

Gotze nije igrao u 18 od posljednjih 19 utakmica u Bundesligi, a njegov bivši suigrač Mats Hummels razočaran je što 23-godišnjak sjedi na klupi Allianz Arene.

“Tužno je da Gotze ne igra, a u reprezentaciji je i dalje jedan od ključnih igrača. Mi ga podržavamo i uvijek smo tu ako zatreba pomoć”, rekao je Hummels za njemački Bild.

Gotze je igrao za Borussiju Dortmund u periodu od 2009. do 2013. godine, te se razvio u jednog od najboljih veznih igrača na svijetu pod vodstvom Jurgena Kloppa, nakon čega je prešao u velikog rivala Bayern Munchen za samo 37 miliona eura.

Sa Borussijom je osvojio dva puta uzastopno Bundesligu, te u svojoj posljednjoj sezoni je pomogao timu da stigne do finala Lige prvaka, nakon čega je prešao u Bayern. Tom odlukom je izgubio podršku navijača Dortmunda, ali Klopp i dalje ima visoko mišljenje o njemu, te ga svim silama želi dovesti u svoj nov

[su_bet365_watch_live_football_mali]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Arsenal donosi revolucionarnu promjenu: Uklanja tradicionalni grb sa dresa

0
Nogometni klub Arsenal najavio je iznenađujuću promjenu za nadolazeću sezonu, nakon što su odlučili ukloniti dugogodišnji tradicionalni grb s domaće garniture dresova. Umjesto ikoničnog...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!