NaslovnicaVijestiIan Wright: Ovaj igrač ne bi trebao igrati za Manchester United, on...

Ian Wright: Ovaj igrač ne bi trebao igrati za Manchester United, on nije Martial

Ovaj igrač ne bi trebao igrati za Manchester United, riječi su legende Arsenala. Ian Wright smatra da Marouane Fellaini nije ni blizu dovoljno dobar igrač da igra za Manchester United.

Ovaj igrač ne bi trebao igrati za Manchester United

Uprkos asistenciji koju je imao protiv Liverpoola na Anfieldu u nedelju kada je Rooney postigao jedini pogodak na utakmici, legenda Arsenala je i dalje uvjerena da njemu nije mjesto u klubu sa Old Trafforda.

Fellaini je primao mnogo kritika u zadnje vrijeme od navijača Crvenih đavola, dok su se borili da se zadrže u utrci za titulu prvaka Engleske.

“Možete vidjeti da postoji određeni kvalitet i standard koji je prošao kroz Manchester United”, rekao je Wright za BBC Sport.

“Pogledajte Fellainija, koliko god da je on odlučio utakmicu na Anfieldu i ubacio Rooneyu za jedini pogodak u nedelju, on se po meni nije dokazao kao igrač Manchester Uniteda zbog njegovog načina igre.”

“On ne čini dovoljno da bi se u njemu vidjela osobina Manchester Unitedovog igrača.”

“Možete tu osobinu vidjeti u Anthony Martialu i Ander Herreri.”

[su_bet365_200_bonus_veliki][touchcarousel id='1'][/su_bet365_200_bonus_veliki]

Fellainijev agent Luciano D’Onofrio će se sastati sa AC Milanovim izvršnim direktorom ove sedmice da se dogovore oko mogućeg transfera na San Siro.

28-godišnjak je odigrao 12 utakmica u Premiershipu ove sezone i postigao jedan gol, ali čini se da bi mogao uskoro da bude na izlaznim vratima Old Trafforda.

Fellaini je svoju karijeru počeo sa osam godina u Anderlechtu. U njihovoj akademiji je bio do desete godine i onda se pridružio Monsu, zbog novog posla njegovog oca. Tri godine kasnije se pridružuje Borainsu, a zatim potpisuje za Sporting Charleroi. U 17-oj godini, potpisuje stalni ugovor sa Standard Liegeom.

U Everton je došao septembra 2008 godine i potpisuje ugovor od pet godina za novčanu naknadu od 15 miliona funti.

2. septembra 2013. godine, Fellaini potpisuje petogodišnji ugovor sa Manchester Unitedom, kojeg je tada vodio bivši trener Evertona, David Moyes, sa kojim se ujedinio na Old Traffordu. Naknada je iznosila oko 27.5 miliona funti u zadnjim sekundama transfernog roka.

[touchcarousel id='1']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!