NaslovnicaVijestiIbrahimović: On je najnezreliji trener sa kojim sam radio!

Ibrahimović: On je najnezreliji trener sa kojim sam radio!

Zlatan Ibrahimović, napadač Manchester Uniteda, otkrio je u intervjuu za italijanske medije ko je bio najnezreliji trener sa kojim je radio.

najnezreliji trener

Nije tajna da se Zlatan Ibrahimović i Pep Guardiola ne slažu. Sve je počelo od vrha kad su surađivali u Barceloni. Epilog svih sukoba bio je odlazak Šveđana u Milan.

O svemu tome razgovarao za Sky Sports Italia nakon poraza Manchester Uniteda od Citya.

[su_no1forfootball]

“U prvih šest mjeseci postigao sam puno golova, osvojili smo dva Superkupa. Tih pola godine bilo je savršeno” prisjetio se Ibra.

Međutim, sve je krenulo nizbrdo od trenutka kada je Pep promijenio taktiku i igru ​​u korist Lionela Messija.

“Nakon promjene sustava, stvari nisu bile dobre za mene, pa su mi ljudi iz kluba rekli da razgovaram s Pepom. Otišao sam k njemu i rekao mu da je žrtvovao mene i druge igrače za Messija. Rekao je da me razumije. Zatim me je ostavio na klupi za sljedeću utakmicu, pa je to učinio i u utakmici nakon toga, čak i na onoj narednoj.”

Riječi koje su započele svađu u tunelu Old Trafforda: Evo što je trener Građana rekao Zlatanu Ibrahimoviću

Ibrahimović: Silno želim taj trofej, ali ne bih mijenjao 20 godina karijere za njega

Odnos između njih se posve promijenio od tada.

“Vidio sam kako rješava probleme. Nakon toga, nije razgovarao sa mnom, nije čak ni želio da me pogleda. Kad uđem u sobu, on bi izašao, kad odem na sastanak s njim, on nije tu, shvatio sam da postoje neke stvari koje nemaju nikakve veze s nogometom.”

Zlatan smatra da je to samo kap koja je prelila čašu i da stvari nisu bile idealne od samog početka.

“Nije samo to bio samo problem. Sjećam se prvog dana, rekao mi je da igrači Barcelone ne dolaze u Ferrariju ili u Porscheu na trening. Već je tada donio zaključak o meni, ali ako me ne poznajete i ako ne znate kakva sam osoba, onda me ne možete osuditi.

“To je bilo moje iskustvo s njim, ali nisam jedini. Čitao sam da se isto dogodilo i Samuelu Eto’ou i Mariju Mandžukiću. Nije najgori trener s kojim sam radio, ali definitivno je najnezreliji trener, jer muškarac rješava svoje probleme”, zaključio je Ibrahimović.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!