NaslovnicaVijestiIbrahimović: Malo je falilo da zaplačem

Ibrahimović: Malo je falilo da zaplačem

Najbolji nogometaš Paris Saint-Germaina Zlatan Ibrahimović priznao je da emotivno doživljava odlazak iz francuskog kluba i da je na utakmici protiv Nantesa malo falilo da zaplače.

Ibrahimović

Šveđanin se u subotu oprostio od Parižana sa dva gola u trijumfu nad Nantesom (4:0) u svojoj najučinkovitijom karijeri s 38 pogodaka. Golove za Paris Saint-Germain na sinoćnjoj utakmici postigli su Ibrahimović, Lucas, Marquinos, te ponovo Ibrahimović u 89. minuti utakmice.

“Znam gdje nastavljam karijeru, ali neću reći. Proveo sam fantastične četiri godine ovdje i na utakmici protiv Nantesa bio sam uzbuđen. Obično nikad ne plačem, ali kada sam vidio svoju djecu na utakmici zasuzile su mi oči. Nedostajat mi sve ovo, posebno sjajna grupa igrača”, rekao je Ibrahimović za BeIN Sport.

Ono što je poznato da se Ibrahimović neće vratiti u Milan, nakon što je potpredsjednik “rossonera” Adriano Galliani izjavio da je ima prevelike financijske zahtjeve.

Sa francuskim timom je osvojio četiri titule prvaka Francuske, Kup i po tri Liga kupa i Superkupa.

Zlatan Ibrahimović u PSG-u je od 2012. godine, a 34-godišnji Šveđanin od tada je postigao 154 gol u 179 utakmica, što je impresivan učinak.

Zlatanova tržišna vrijednost procjenjuje se na oko 15 milijuna eura, prema podacima sa sajta transfermarkt. Što se tiče reprezentacije Švedske, Ibra je debitirao prije 15 godina, 31. siječnja 2001. sa svojih svega 20 godina na utakmici protiv Farskih Otoka. Od tada je za Švedsku nastupao 111 puta, te upisao 62 pogotka. Ibrahimović važi za jednog od najboljih švedskih igrača ikada.

[su_betfair_200eura]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

TIP DANA – Četvrtak 25.4: Brighton vs Manchester City

0
Za današnji tip dana smo pripremili utakmicu između Brightona i Manchester Cityja u Premier ligi. Ukoliko želite više besplatnih tipova posjetite nas na Svijet Kladjenja...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!