Ibrahimović objasnio zašto nije prešao u United prije godinu dana

Ibrahimović objasnio zašto nije prešao u United prije godinu dana. Zlatan Ibrahimović se navikao na život u Manchester Unitedu prilično dobro u nekoliko mjeseci na Otoku.

Ibrahimović objasnio

Švedski napadač je već postigao pet golova u svoje ime za svoj novi klub, uključujući i pobjednički protiv Leicestera u Community Shieldu, a već je i omiljeni igrač među navijačima na Old Traffordu.

Međutim, dok Crveni vragovi uživaju u vlasništvu Zlatanovog dijela karijere koja je možda pred kraj, 35-godišnjak je otkrio da je godinu dana ranije mogao preći na Old Trafford. U to vrijeme, međutim, prelazak u United za Šveđanina nije bio primamljujući.

“Bilo je o mom dolasku u United prije godinu dana, to je istina,” objasnio je Ibrahimović u razgovoru za The Mirror pred utakmicu Manchester Uniteda sa Liverpoolom u ponedjeljak.

“Ali, ja nisam vjerovao u taj potez u to vrijeme, jer to nije bio pravi trenutak.”

Euro Soccer BONUS

Pitanje je, dakle, zašto to nije bio pravi trenutak? Obrahimović je previše uživao u PSG-u – postižući golove i osvajajući titule iz zabave u Francuskoj.

Ili je to bio United, koji je napravio korak u krivom trenutku, kada su se borili za pronalaz stare forme i dosljednosti pod vodstvom Louis van Gaala?

To je nejasno. Međutim, ono što je jasno je da bi Unitedovi navijači nesumljivo voljeli da su bili u mogućnosti bodriti Zlatana na Old Traffordu u 2015. godini, kao i u proteklih nekoliko mjeseci nakon njegovog dolaska u ljeto.

Sudeći po napadačevim komentarima ovog tjedna, United je bio u mogućnosti da dovede Jose Mourinha i ranije nego što su to učinili, a to je samo moglo i nagovoriti Ibrahimovića da pređe u United 2015. godine.

“Zatim, oni pozovu ‘Specijalnog’, a kada ‘Specijalni’ zove i kada počne da razgovara sa vama, vi ste već uvjereni,” rekao je Ibrahimović.

“Nije bilo potrebno mnogo da mene uvjeri da dođem.”

Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)