NaslovnicaVijestiIbrahimović: Odigrali smo sjajnu utakmicu i sada nema stajanja!

Ibrahimović: Odigrali smo sjajnu utakmicu i sada nema stajanja!

U uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka PSG je sinoć gostovao na Stamford Bridgeu u Londonu kod ekipe Chelseaja i slavio pobjedu identičnim rezultatom kao i u prvoj utakmici na Parku prinčeva (2:1), i sasvim zasluženo se plasirao u četvrtinu finala.

Ibrahimović Odigrali smo sjajnu utakmicu i sada nema stajanja!

Chelsea je tražio pobjedu koja bi mu omogućila prolazak dalje, pa je i taktička postavka Guusa Hiddinka bila mnogo ofanzivnija nego inače. Imali su Plavci razdoblje odlične igre i svoju priliku za prolazak, ali na kraju je presudila nadahnuta igra prvih violina Parižana, Di Marije i Ibrahimovića.

Zlatan Ibrahimović bio jedan od najboljih igrača PSG-a na Stamford Bridgeu. Šveđanin je asistirao za prvi, pa potom i postigao drugi gol. Tako je Zlatan stigao do svog 50. gola u evropskim natjecanjima i tek je 14. igrač u historiji koji je uspio doći do te brojke.

“Odlično smo odigrali, veoma stabilno. Bili smo strpljivi u posjedu i kada smo imali prilike da napadnemo, postigli smo dva pogotka. To je bilo dovoljno za pobjedu”, kazao je Zlatan Ibrahimović nakon pobjede i potom dodao:

[su_netbet_bonus50_veliki]

“Sve u svemu, odigrali smo kako smo željeli, nije bilo lako i zato moramo da se pazimo. Napadači Chelseaja mogu da urade sve što požele. Igramo dobro i zašto da stanemo sada. Dat ćemo sve od sebe i pokušati pobijediti u svim utakmicama u sljedeća dva mjeseca, a dokle ćemo stići, ne znam”, dodao je Zlatan.

Ubrzo ćemo saznati koga će Parižani dobiti za rivala u četvrtini finala Lige prvaka, kada će biti mnogo jasnije kakve su šanse Svetaca za plasman među četiri najbolja tima u Evropi. Ali, s obzirom na trenutnu formu i odlične igre, sigurno da ekipu PSG-a svi trebaju ozbiljno shvatiti.

[excerptlist cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!