NaslovnicaVijestiIbrahimović otišao iz Barce jer je smetao Messiju

Ibrahimović otišao iz Barce jer je smetao Messiju

Bivši direktor Barcelone, Marc Ingla, otkrio je da je Zlatan Ibrahimović morao da napusti Barcu jer je smetao Lionelu Messiju. Argentincu se nije svidio stil igre švedskog napadača, pa mu nije preostalo ništa drugo nego da promijeni klub.

smetao

Stigla je još jedna potvrda da je Leo Messi godinama pravi gazda u ekipi Barcelone. Drugim riječima, tko se Argentincu ne svidi, ili se s njim ne uklapa – može da se pakira sa Nou Campa. Marc Ingla, bivši direktor katalonskog velikana, u intervjuu za španjolske medije otkrio je da je Zlatan Ibrahimović ostao samo jednu sezonu u Barceloni jer je smetao Messiju.

“Mislim da je postojao problem između Ibrahimovića i Messija. Zlatan je statičan, nije se kretao, nije otvarao prostor, to je smetalo Messiju”, rekao je Ingla.

[su_liga_prvaka__nagradna_igra]

Vjerovalo se kako je sukob sa tadašnjim trenerom Pepom Guardiolom bio glavni razlog Ibrinog odlaska, no izgleda da bi pravi razlog ipak mogao biti problem sa zvijezdom Katalonaca.

Pored Šveđanina, sličnu sudbinu doživjeli su Samuel Eto’o i David Villa. Ni oni nisu bili igrači po ukusu Argentinca, tako da im nije preostalo ništa drugo nego da promjene sredinu.

Kao što je poznato, Ibrahimović je 2009. stigao u Barcu na velika vrata, postigao je 16 golova na 26 utakmica, osvojio titulu, ali je poslije toga neočekivano otišao na posudbu u Milan.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!