NaslovnicaVijestiIbrahimović: Rooney je savršen igrač, zaslužuje više poštovanja

Ibrahimović: Rooney je savršen igrač, zaslužuje više poštovanja

Nogometaš Manchester Uniteda Zlatan Ibrahimović rekao je da je njegov suigrač Wayne Rooney “savršen igrač” i da zaslužuje više poštovanja.

savršen

Manchester United je preksinoć pobijedio Feyenoord sa 4:0, u petom kolu Grupe A u Ligi Europa, a Rooney je bio strijelac u tom duelu i postigao 39. gol u međunarodnim utakmicama. Kapetan je tako postao najbolji strijelac kluba u europskim klupskim natjecanjima.

United je ostvario treću pobjedu u skupini, zauzima drugo mjesto na tablici s devet bodova i ima bod manje od Fenerbahčea. Ekipi Josea Mourinha biće potreban bod protiv Zorye u posljednjem kolu kako bi osigurala plasman u nokaut fazu Lige Europe.

Rooneyu je potreban još jedan gol da izjednači klupski rekord Bobbyja Charltona od 249 golova.

“On je fantastična osoba, savršen igrač. Sretan sam što je oborio rekord, a pomoći ću mu da postigne još jedan gol. To je za mene pravi rekord” rekao je Ibrahimović za BBC.

Rooney se prošle nedjelje izvinio za neprimjereno ponašanje, pošto su mediji objavili njegove slike u pijanom stanju na jednom vjenčanju.

“Kada ste tako slavni, ljudi su zainteresirani. Žele sve da znaju. Trebao bi ga cijenimo zbog toga kakav je nogometaš, što je uradio na terenu. Nije mnogo engleskih nogometaša imalo takvu karijeru. Trebao bi dobiti više poštovanja. Svi žele da preuveličavaju stvari” kazao je Ibrahimović.

Rooney bi već sutra mogao ispiše novu stranicu u golgeterskoj povijesti kluba, na susretu sa West Hamom kod kuće u 13. kolu Premijer lige Engleske. Da je sebičan, imao je priliku i ranije da dostigne Charltona, pošto je na meču sa Fenerbahčeom, također u Ligi Europe, prepustio Paulu Pogbi i Anthonyju Martialu da šutiraju penale.

KLADI SE
manutdwhu

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Poznati Slovenac optužen za zlostavljanje supruge, prijeti mu kazna od pet...

0
Prema izvještaju Slovenskih Novica, donedavni slovenski reprezentativac Tim Matavž, koji je od prošle godine član hrvatskog prvoligaša Gorice, suočava se s ozbiljnim optužbama. Njegova...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!