NaslovnicaVijestiIbrahimović završava karijeru u LA Galaxyju?

Ibrahimović završava karijeru u LA Galaxyju?

Doskorašnji švedski reprezentativac Zlatan Ibrahimović mogao bi na kraju sezone napustiti Manchester United i prijeći u LA Galaxy, te tamo završiti karijeru.

karijeru

Kako prenose britanski mediji, iskusni napadač bi naredne sezone ostao na Old Traffordu samo u slučaju da procijeni da će moći biti jedan od važnijih faktora u napadu “đavola” na titulu Premijer lige, dok mu u Los Angeles Galaxyju spremaju dom za posljednje godine karijere, ukoliko odluči napustiti United.

Jedan od najboljih svjetskih napadač u posljednjem desetljeću u Manchester je stigao prošlog ljeta, potpisavši ugovor na jednu sezonu, s opcijom produžetka suradnje na još godinu dana.

Bogatu reprezentativnu karijeru okončao je nakon ljetošnjeg Eura u Francuskoj.

Podsjetimo, prije nekoliko dana, menadžer “crvenih đavola” Jose Mourinho, istaknuo je kako očekuje da će Ibrahimović aktivirati klauzulu o produžetku suradnje na kraju sezone.

Manchester United je savladao u gostima West Bromwich Albion s 2:0 u utakmici 17. kola Premier lige.

Oba pogotka za treću uzastopnu pobjedu United postigao je upravo Zlatan Ibrahimović, u 5. i 56. minutu.

Jesse Lingard je u petom minutu ubacio loptu u kazneni prostor, a Ibrahimović je sa šest-sedam metara glavom poslao loptu u mrežu West Broma.

Ibrahimović je kod drugog gola dobio loptu od Waynea Rooneya, a potom je ušao u šesnaesterac, prevario dva igrača domaće momčadi i pogodio za 2:0.

Ekipa Josea Mourinha je šesta na tablici sa 30 bodova, koliko ima i petoplasirani Tottenham, dok je West Brom sedmi sa sedam bodova manje.

United u narednom kolu dočekuje Sunderland, a West Brom gostuje Arsenalu.

[frontpage_news widget=”35136″ name=”Vijesti”]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!