NaslovnicaVijestiIbrahimović želi u ''najveći klub na svijetu''?!

Ibrahimović želi u ”najveći klub na svijetu”?!

Zlatan Ibrahimović još uvijek nije produžio ugovor sa Paris Saint-Germainom koji mu ističe na ljeto, pa bi Šveđanin bio slobodan igrač na fudbalskom tržištu, što je navelo mnogobrojne medije da se počnu baviti i špekulisati o njegovoj narednoj destinaciji.

Ibrahimović želi u ''najveći klub na svijetu''!

Prema pisanju portala OK Diario, Zlatan Ibrahimović bi vrlo lako mogao da obuče dres Real Madrida za koji smatra da je ‘najveći klub na svijetu’ i navodno se već ponudio Zinedineu Zidaneu, ali čelnici Madriđana se još uvijek nisu odlučili žele li sjajnog tridesetčetverogodišnjeg napadača u svojim redovima.

Iako nije u najboljim igračkim godinama, Ibrahimović svojim partijama u dresu PSG-a ove sezone pokazuje da je i dalje u vrhunskoj formi i da nije za staro gvožđe. Zlatan je ove sezone prvi strijelac Parižana sa 30 postignutih golova na 34 odigrane utakmice u svim takmičenjima.

Jasno je da je Karim Benzema prva opcija Zidanea u napadu, ali Galacticosi već nekoliko godina unazad nemaju adekvatnu i kvalitetnu zamjenu na poziciji ‘devetke’, te bi Ibrahimović sasvim sigurno bio odličan izbor. 

[su_netbet_bonus50_veliki]

Zlatan Ibrahimović je već ranije nastupao za Barcelonu, kada je 2009. godine prešao iz milanskog Intera u tada rekordnom transferu. Katalonci su za Ibru izdvojili 44 miliona eura i Samuela Eto’oa koji je otišao u suprotnom smjeru.

Zlatanova epizoda u Barceloni je kratko trajala, tek jednu sezonu, zbog nesuglasica sa tadašnjim trenerom Pepom Guardiolom, pa je Šveđanin već narednog ljeta potpisao za Milan.

Ukoliko bi se realizovao ovaj transfer sigurno je da bi obilježio nadolazeći ljetni prelazni rok i Ibrahimović bi, nakon Luísa Nazária de Lime Ronalda, postao igrač koji je nastupao za Barcelonu i Real Madrid u Španiji, te Inter i Milan u Italiji. 

[excerptlist cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!