NaslovnicaVijestiIgrač Barcelone: Hvala Bogu pa nema Mourinha

Igrač Barcelone: Hvala Bogu pa nema Mourinha

Barcelona i Real u subotu od 20:30 igraju veliki El Clasico. Barcelona u ovaj meč ulazi rasterećeno jer se nalaze na prvom mjestu sa 76 bodova, što je čak 20 više od trećeplasiranog Reala koji ove sezone ne igra na svom nivou

Igrač Barcelone

Igrač Barcelone i važna karika u sredini katalonskog tima, Andres Iniesta rekao je da bi pobjeda protiv Reala na Camp Nouu bila prava počast za nedavno preminulog Johana Cruyffa koji je svojevremeno nosio dres Barcelone.

“Slavlje u El Clasicu bi bila velika počast Cruyffu. Nadam se da možemo pobijediti za njega. To nam je definitivno dodatna motivacija”, poručio je Iniesta koji smatra kako on i njegovi suigrači ne bi trebali previše gledati u sjajnu pobjedu od 4:0 u prvom srazu na Santiago Bernabeuu:

“Uvijek gledam na Real Madrid kao na jako opasnog protivnika i jakog rivala. Stvari će poći po zlu, ne budemo li radili ono što trebamo raditi. Nadam se da ćemo pružiti sjajan nogomet. Ne želimo razmišljati o prvoj utakmici u Madridu ili o vodstvu na ljestvici. Pobijedimo li, doći ćemo još jedan korak bliže našem cilju, ali poštujemo Real Madrid. El Clasico je uvijek posebna utakmica. U dobroj smo formi, ali ono što se broji je biti prvi na kraju prvenstva, a detalji mogu odlučivati”, rekao je Iniesta pa istaknuo kako je sretan što utakmice Barce i Reala više nisu s Joseom Mourinhom u glavnoj ulozi:

Iniesta je takođe dodao da mu je izuzetno drago što Jose Mourinho više nije trener Real Madrida, jer je Portugalac bio poznat po svojim kontroverzama, a Iniesta misli da tome nije mjesto u fudbalu.

“Preferiram El Clasico kao utakmicu, a ne ono u što ju je Jose Mourinho tri godine pretvarao za svog vremena na čelu Reala. Mi volimo pričati o nogometu, a sve kontroverze izvan terena nikome nisu išle u korist. No, najvažnije je da je to sada iza nas”, poručio je Iniesta.

[su_bet_at_home_koeficijenti]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!