NaslovnicaVijestiIgrač Bayerna otkrio: Götze nije sretan u Bayernu

Igrač Bayerna otkrio: Götze nije sretan u Bayernu

Njemačka nogometna reprezentacija danas je odradila trening uoči prijateljske utakmice sa Engleskom u subotu. Njemački reprezentativci, Thomas Muller i Mario Götze su pored njemačke reprezentacije, saigrači i u minhenskom Bayernu, a napadač ‘Bavaraca’ Thomas Muller pričao je o situaciji u Bayernu.

Igrač Bayerna

Mario Götze mogao bi napustiti bavarski tim o čemu mediji sve češće priča u medijima, a kao njegova nova destinacija spominje se čak i Borussia Dortmund iz koje je 2013. godine došao u Bayern, i sigurno da sada nije baš poželjan kod navijača ‘Milionera’.

“Naravno, često razgovaram sa Marijom i mislim da nije 100% zadovoljan svojom situacijom i statusu u klubu. Nisam njegov menadžer, tako da neću govoriti o njegovoj budućnosti u timu. Mario donosi kvalitetu kako klubu tako i reprezentaciji, nadam se da će i u budućnosti biti sjajan.

Pored Borussije Dortmund, kao nova destinacija spominje se i Liverpool kojeg trenira bivši Marijov trener iz vremena dok je nastupao za dortmundski tim, Jurgen Klopp koji silno želi 23-godišnjeg Nijemca jer on najbolje zna o kakvom igraču se radi.

Gotze je iz Borussije u Bayern prešao za 37 miliona eura, a u Dortmundu je najbolji tandem činio sa Marcom Reusom koji se tamo zadržao do dan danas. Prije Gotzea isti potez je napravio i Robert Lewandowski, ali i za njega se spominje da bi mogao promijeniti destinaciju, a kao novo pojačanje Carla Ancelottija spominje se Carlos Bacca iz Milana.

Götze je kao dijete igrao za njemačke klubove Rosenberg i Eintracht Hombruch, a 2001. godine počinje pohađati školu nogometa Borussije Dortmund za koju je za prvi tim debitovao 2009. godine i u Dortmundu se zadržao do 2013. godine, za vrijeme provedeno na Signal Iduna Parku Götze je postigao 22 gola u 83 utakmice.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

Gotze je nerijetko pružao sjajne partije i u reprezentaciji ‘Elfa’, najbolji primjer za to je njegov gol u finalu Svjetskog prvenstva 2014. godine protiv Brazila koji je Njemačkoj dobio titulu svjetskog prvaka.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Jurgen Klopp: Jako mi je žao, ispričavam se i suosjećam s...

0
Liverpool je doživio značajan udarac u svojim ambicijama osvajanja prvenstva. Na Goodison Parku, u gradskom derbiju, pretrpio je poraz od Evertona rezultatom 2:0. Liverpool...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!