NaslovnicaVijestiReal Madrid spremio ponudu od 100 milijuna eura za najboljeg igrača Bayer...

Real Madrid spremio ponudu od 100 milijuna eura za najboljeg igrača Bayer Leverkusena

Bayer Leverkusen predstavlja senzaciju njemačkog nogometa ove sezone. Ovaj klub, poznat po svojoj upornosti i borbenom duhu, konačno je blizu ostvarenju sna – osvajanje titule prvaka Njemačke. Međutim, uspjeh donosi i nove izazove, a jedan od najvećih je zadržavanje najboljih igrača u klubu.

Dvadesetogodišnji Florian Wirtz, neosporna zvijezda Bayera, privlači pažnju brojnih evropskih velikana, uključujući Liverpool, Manchester City i Bayern. Ipak, najnovije informacije sugeriraju da je Real Madrid ozbiljno zainteresiran za mladog Nijemca te da su već pokrenuli konkretne korake kako bi ga doveli u svoje redove.

Prema izvještaju španskog portala Fichajes, predsjednik Reala, Florentino Perez, već je stupio u kontakt s Bayerom kako bi izrazio svoju spremnost da plati “pravo bogatstvo” za Wirtza. Međutim, transfer se neće dogoditi ove sezone, već iduće, iz razloga koji leži u finansijskom fair-playu. Naime, 1. srpnja u Madrid bi trebao stići Kylian Mbappe, što znači da će Real morati izbalansirati svoje budžetske izdatke.

Ovakav razvoj događaja odgovara i Bayeru, koji želi zadržati Wirtza kako bi se borio u Ligi prvaka i pokušao obraniti titulu iduće sezone. Stoga, nije neobično očekivati da se klubovi uskoro dogovore oko transfera.

Prema navodima portala Fichajes, Real Madrid sprema “XXL ponudu” za Floriana Wirtza u 2025. godini, a cijena bi mogla dosegnuti vrtoglavih 100 milijuna eura. Ovi podaci samo potvrđuju koliko je mladi Nijemac postao vrijedan igrač na tržištu nogometa.

Ove sezone, Wirtz je na 37 utakmica u svim takmičenjima postigao 11 golova i ostvario 17 asistencija, što jasno pokazuje njegovu izuzetnu vrijednost i uticaj u ekipi Bayera Leverkusena.

Najnovije vijesti

Arsenal donosi revolucionarnu promjenu: Uklanja tradicionalni grb sa dresa

0
Nogometni klub Arsenal najavio je iznenađujuću promjenu za nadolazeću sezonu, nakon što su odlučili ukloniti dugogodišnji tradicionalni grb s domaće garniture dresova. Umjesto ikoničnog...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!