NaslovnicaVijestiIker Casillas pred povratkom u Španiju

Iker Casillas pred povratkom u Španiju

Iker Casillas pred povratkom u Španiju! Agent Ikera Casillasa izjavio je da Ikeru nije ponuđen novi ugovor te da će napustiti klub ovog ljeta. Interes za 36-godišnjeg golmana ranije su već pokazali Liverpool i PSG a sada se u utrku uključio i jedan španski klub. Riječ je o Sevilli koja želi pojačati konkurenciju 23-godišnjem golmanu Sergiu Ricu.

Iker Casillas pred povratkom u Španiju

Još mjesec dana će Iker Casillas biti član Porta, nakon kojeg mu ističe ugovor te će napustiti portugalski klub u kojem je proveo zadnje dvije sezone i bio je prvi golman ovog kluba. Prema pisanju španskog lista El Desmarque, agent Casillasu već duže vremena traži klub u kojem će nastaviti karijeru. U Portu ga ne žele više, stoga je agent primoran da svog štićenika nudi drugim klubovima, a zadnji klub kojem je Casillas ponuđen je španska Sevilla.

[su_bet365_live_koeficijenti]

U zadnje vrijeme su se spominjala još dva kluba kao moguće destinacije Casillasa, Liverpool i PSG ali do dogovora ili do nekog ozbiljnijeg kontakta između kluba i agenta nije došlo. Casillas je proveo zadnje dvije godine u Portu gdje uprkos velikim borbama sa Benficom nije uspio osvojiti naslov državnog prvaka. Inače ovo je bilo Casillasu prvo iskustvo izvan Španskih granica nakon što je 16 godina karijere proveo u Real Madridu.

>> Završeno je? Alvaro Morata dolazi u Manchester United?

Sevilla je nedavno potpisala novog trenera, Eduarda Barizza koji će naslijediti Jorge Sampaolia koji je preuzeo vođenje argentinske reprezentacije. Barizzo je spreman izvršiti neke promjene oko sastava ali kako stvari stoje i dalje će prvi izbor na golu Seville biti 23-godišnji Sergio Rico, djete ovog kluba koji će u idućoj sezoni biti jedan od vođa na terenu. Ali postoji mogućnost da Casillas u Sevillu dođe kao rezerva mladom Ricu te bi tako povećao konkurenciju, ali pitanje je da li Casillas želi biti rezerva. Mogao je to biti i u Reali ali je na kraju odabrao odlazak.


Uz nogometne vijesti na Svijet Kladjenja portalu svakodnevno možete naći i analize utakmica, besplatne tipove i prijedloge. Ukoliko želite više besplatnih tipova i analiza, posjetite naš forum na kojem svakodnevno postavljamo besplatne analize i tipove iz raznih vrsta sportova. Banner ispod će vas odvesti do našeg foruma. Jednostavnim klikom do besplatnih tipova. Hvala vam i sretno! Kladjenje forum

 

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!