NaslovnicaVijestiIker Casillas: To što rade navijači Real Madrida je ludilo!

Iker Casillas: To što rade navijači Real Madrida je ludilo!

Konstantni zvižduci navijača Real Madrida upućeni Cristianu Ronaldu su jedan oblik ‘ludila’, mišljenje je bivšeg golmana i kapitena ‘kraljevskog kluba’ Ikera Casillasa.

Iker Casillas kritikovao navijače Real Madrida

Portugalcu, koji je prošle godine sa klubom osvojio Ligu prvaka, Europsko prvenstvo sa reprezentacijom, te Zlatnu loptu, ova godina i nije krenula kako je zamišljao.

Nakon što je niz utakmica bez poraza stao na 40, navijači su počeli iz utakmice u utakmicu upućivati zvižduke zvijezdama tima, a Ronaldo je žrtva tih zvižduka već par uzastopnih utakmica. Posljednja u nizu je protiv Real Sociedada, na kojoj je, iako je postigao gol i asistenciju, bio izviždan zbog nekoliko pogrešnih dodavanja.

Casillas, koji je prošao kroz isto u svojoj posljednjoj sezoni na Santiago Bernabeuu, zbunjen je reakcijom navijača, dodajući da su oni ti koji mu trebaju pomoći.

“Takve stvari se događaju ponekad. Cristiano Ronaldo mnogo nudi, a i mnogo zahtijeva za sebe. Zajedno s Messijem on je najbolji na svijetu, te ima tu odgovornost dokazivati da je najbolji.”

“Kao Madridista, ponekad ne razumijem zašto se to događa. Prije šest mjeseci osvojili su Ligu prvaka, prije mjesec dana su postali svjetski prvaci. Ronaldo je upravo osvojio nagradu za najboljeg igrača svijeta. Prošle godine se sjećam teškog perioda prije nego što je Benitez napustio klub. Onda je na kraju sezone osvojena Liga prvaka i sve se smirilo.”

“Ako postigne dva ili tri gola po utakmici, onda je to normalna stvar, onda je to ono što treba činiti. To je ludilo, navijači mu moraju pomoći kada je u lošoj formi.”

Portugalac je postigao 20 golova u 25 nastupa u svim takmičenjima ove sezone, a iako je postigao 13 u ligi, i dalje je iza Messija, koji je postigao dva gola više, te vodećeg strijelca lige Suareza koji ima tri gola više od njega.

[su_euro_soccer_bonus]

100€ BONUSA ZA IGRAČE IZ HRVATSKE!

200% BONUSA do 40€ za igrače iz Hrvatske, BIH, Srbije, Slovenije, Crne Gore i Albanije! Dakle ako otvoriš račun i uplatiš 20€ na računu ćeš imati 60€!

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

FA Kup mijenja ključno pravilo od sljedeće sezone

0
Od sljedeće sezone FA kupa neće biti ponavljanja utakmica u slučaju neodlučenog ishoda, objavili su iz engleskog nogometnog saveza. Od sezone 2024./2025. ovo pravilo...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!