NaslovnicaVijestiIma li kraja: Još jedan bivši igrač Reala tereti se za utaju...

Ima li kraja: Još jedan bivši igrač Reala tereti se za utaju poreza, moguća kazna od 5 godina zatvora!

Mnogi igrači Reala u posljednje vrijeme se dovode u vezu s optužbama za utaju poreza, a jedan u nizu od njih je suočen i sa višegodišnjom zatvorskom kaznom.

Poznati španjolski nogometaš Xabi Alonso suočen je s mogućom petogodišnjom zatvorskom kaznom nakon što je optužen za utaju poreza u svojoj zemlji.

Tužiteljstvo je najavilo da Alonso duguje gotovo dva milijuna eura poreznom računu za prihod od prihoda od autorskih prava za svoj lik, što nije prijavio. Riječ je o prihodima koji je stekao u razdoblju od 2010. do 2012., kada je branio boje Real Madrida.

[su_cashout]

36-godišnji Alonso negirao je da je prekršio zakon.

Osim bivšeg španjolskog reprezentativca, tužiteljstvo za isti prekršaj tereti i njegovog finansijskog savetnika Ivana Salduu, kao i jednog od čelnika portugalske kompanije koju je angažovao da bi izbjegao plaćanje poreza.

Od Alonsa se traži da plati četiri milijuna eura, uz dva milijuna, koliko je navodno utajio.

Aubameyang otkrio zašto je odlučio igrati za Gabon, a ne za Španjolsku ili Francusku

Ronaldo otkrio razlog zbog kojeg je imao posebnu frizuru na Svjetskom prvenstvu 2002. godine

Istraga o Alonsom slučaju ponovno je otvorena prošle godine, a madridski sud je objavio da su sumnje protiv bivšeg igrača Real Madrida i Liverpoola osnovane.

Alonso je tek najnoviji u nizu igrača protiv kojih su podnesene optužnice za utaju poreza, a prije je, između ostalog, takav bio slučaj s Lionelom Messijem i Cristianom Ronaldom.

Xabi Alonso karijeru je započeo u Real Sociedadu. Otišao je u Liverpool u kolovozu 2004. za 10,5 milijuna funti. U Liverpoolu osvaja Ligu prvaka. U tom finalu protiv AC Milana on je postigao zgoditak za 3:3 što je Liverpool odvelo u produžetke, a poslije i do pobjede.

Na početku sezone 2009/10. prelazi u madridski Real za 30 milijuna funti što ga je učinilo četvrtim najskupljim veznjakom na svijetu. U Realu je igrao većinom na poziciji zadnjeg veznog te je bio vrlo pouzdan igrač. U Realu je bio zamjenik kapetana Ikera Casillasa zajedno sa Sergiom Ramosom. U kolovozu 2014. prelazi u Bayern München, gdje prošle godine i završava profesionalnu karijeru.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!