NaslovnicaVijestiIniesta razmišlja o odlasku iz Barce: Dobio ponudu od čak 35 miliona...

Iniesta razmišlja o odlasku iz Barce: Dobio ponudu od čak 35 miliona eura godišnje!

Prema pisanju katalonskih novina Sport, sljedećeg ljeta bi se mogao dogoditi jedan od najzanimljivijih transfera vezanih za Barcelonu. Naime, kapiten kluba Andres Iniesta mogao bi otići nakon 16 godina provedenih u prvom timu.

Iniesta napušta Barcelonu

Prema izvještaju, španjolski reprezentativac je dobio ponudu kluba iz kineske Superlige Tianjin Quanjiana od čak 35 miliona eura godišnje da napusti Camp Nou. Predstavnici kluba su već dva puta dolazili u Španjolsku i pokušali dogovoriti transfer, ali 33-godišnjak još uvijek nije donio nikakvu odluku.

On želi pričekati do kraja marta/ožujka kako bi razmislio o ponudi, ali u Tianjinu su uvjereni u njegov dolazak. Oni su pregovore sa Iniestom započeli krajem prošle godine, a prvi sastanak se dogodio početkom januara/siječnja. Kapiten Blaugrane im je tada navodno poručio kako bi razmislio o odlasku sljedećeg ljeta, a ne ove zime. On je svjestan kako nikada neće dobiti bolju ponudu, ali još uvijek želi razmisliti, te donijeti odluku u narednih nekoliko mjeseci, prije početka Svjetskog prvenstva, kako bi u potpunosti bio fokusiran na reprezentaciju Španjolske.

On je na početku sezone potpisao novi, zanimljiv ugovor, po kojem bi trebao ostati u Barceloni do kraja karijere. Jedan od razloga zbog kojeg bi mogao prihvatiti ovu ponudu je dolazak Philippea Coutinha. Međutim, Sport navodi da je Iniesta, uprkos dolasku Brazilca, i dalje Valverdeov prvi izbor.

[su_million_pound]

Iniesta je jedna od najvećih legendi Barcelone, a u klub je stigao sa samo 12 godina, kada se pridružio legendarnoj La Masiji. Otkako je, kao 18-godišnjak debitovao za prvi tim 2002. godine, ukupno je u dresu kluba odigrao 652 utakmice, postigao 55 golova, podijelio 138 asistencija, te osvojio mnoštvo trofeja, od čega čak osam puta La Ligu, te četiri puta Ligu prvaka.

Povodom njegovog mogućeg odlaska oglasio se i njegov trener Ernesto Valverde, koji je rekao: “Ukoliko se to dogodi, ukoliko ima ponudu, o tome ćemo razgovarati. Međutim, u ovom trenutku nemam ništa za reći o tome jer ne razmišljam o tome. Ne mogu komentarisati svaku špekulaciju koja se stvori. Andres je naš igrač, on je s nama i želimo da nam nastavi pomagati kao što to i obično čini.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!