NaslovnicaVijestiInter i Juventus u trci za najboljeg zadnjeg veznog Premiershipa

Inter i Juventus u trci za najboljeg zadnjeg veznog Premiershipa

Igrač Manchester Cityja, Yaya Toure već par sezona igra na vrhunskom nivou u timu iz Manchestera, i važi za jednog od najboljih zadnjih veznih igrača u engleskom Premiershipu. Zadnjih pet godina, svake godine se nalazio u top tri igrača sa afričkog kontineta, a 2011, 2012, 2013 i 2014 osvajao tu nagradu. Posljednje godine nagradu mu je ‘uzeo’ Pierre-Emerick Aubameyang.

Inter i Juventus

Kako prenosi italijanski list Tuttosport, Juventus je pokazao veliko interesovanje za dovođenje veznjaka Manchester Cityja. Prije Juventusa, Inter je već duže vrijeme bio u ‘lovu’ na Tourea, ali sada su dobili konkurenciju iz svoje zemlje.

Toure za dva mjeseca napunit će 33 godine, a ugovor sa Cityjem ima do 2017. godine, tako da City sledeću sezonu neće moći uzeti ni približno velike pare kao ove.

Ako je vjerovati pojedinim izvorima u Italiji, Juventus bi mogao da dovede Yayu Tourea za samo šest miliona eura, a Interov trener, Roberto Mancini ga odlično poznaje iz vremena dok je italijanski trener bio na klupi ‘Građana’.

Toure je nastupao i za Barcelonu do 2010. godine, a 2007. godine igrao možda najbolju sezonu u svojoj karijeri, ali poslije dolaska Sergija Busquetsa njegova minutaža se znažajno smanjila. Reprezentativac nije bio zadovoljan time te je napustio Kataloniju i preselio se u Manchester City gdje je već šest godina jedan od rijetkih igrača koji imaju standardno mjesto u timu.

[su_bet_at_home_1]

Za reprezentaciju Obale Slovonače odigrao je 97 utakmica, te postigao 19 golova, a jedna zanimljiva priča koja je bila aktuelna prije par godina je da je Toure bio na probi u sarajevskom Željezničaru, ali da su tamo rekli da nije dovoljno dobar, naravno tu priču su ljudi iz Željezničara odmah demantovali.

Prije Barcelone nosio je dresove Monaca, Olympiacosa, Metalurha iz Donjecka i Beverena, a u belgijski tim je došao iz tima u Obali Slonovače ASEC Mimosasa gdje je pokazao veliki talenat i jasno dao do znanja svima da je kvalitet za eurpopski fudbal.

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!