NaslovnicaVijestiIntervju: Optužili su Mahreza da mi je dao novac kako bi išao...

Intervju: Optužili su Mahreza da mi je dao novac kako bi išao na Svjetsko prvenstvo

Optužili su Mahreza da mi je dao novac kako bi išao na Svjetsko prvenstvo, rekao je tadašnji trener Alžira. Od marta 2015. godine, Vahid Halilhodžić živi i radi u Japanu, gdje vodi nacionalni tim te zemlje.

Optužili su Mahreza da mi je dao novac kako bi bi išao na Svjetsko prvenstvo

Stvari idu dobro za Halilhodžića, uz Japan koji je trenutno na vrhu njihove tabele za kvalifikacije Svjetskog prvenstva sa samo jednom preostalom utakmicom – sukob sa četvrtim na tabeli, Afganistanom.

Stvari nisu uvijek bile ovako glatke za Vahida, koji je došao pod estramni nadzor u vrijeme njegovog vodstva Alžira u 2014. godini.

Šta je bio problem? Pozivanje Leicesterove zvijezde u usponu na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

[su_netbet_psgchelsea]

 

“Prvi put sam čuo ime Riyad kada mi je bivši trener Christophe Delmotte rekao da zanimljiv momak igra za Le Havre”, rekao je Halilhodžić.

“On nije puno igrao tamo, ali je privukao moju pažnju. Mogli ste vidjeti da je jedan nevjerovatan tehničar – on brilijantno kontroliše loptu.”

“Brzo se preselio u Leicester i počeo igrati sa klupe. Vidio sam kvalitet. On je bio tehnički superioran i sofisticirani dribler, ali nije imao snage. Ipak, vidio sam njegov potencijal i pozvao ga na Svjetsko prvenstvo.”

“Ne mogu opisati ono što sam iskusio od medija iz Alžira nakon toga. Nije bilo zdravog razuma u tim kritikama – neki su čak tvrdili da sam uzeo novac od Riyada da ga dovedem na Svjetsko prvenstvo.”

“Naravno, on nije bio na nivou kojem je danas, ali ne iznenađuje me koliko je dobar u Premiershipu. On je tip igrača koji čini razliku. Moderan, fantastičan igrač. Znao sam da ne pravim grešku pozivajući ga u reprezentaciju.”

[touchcarousel id='2']

[excerptlist num=5 cat=’Vijesti’ ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!