NaslovnicaVijestiISPOVIJEST DIMITRA BERBATOVA: Željeli su me dovesti, ali sam im rekao da...

ISPOVIJEST DIMITRA BERBATOVA: Željeli su me dovesti, ali sam im rekao da odje**!

Legendarni bivši napadač Manchester Uniteda Dimitar Berbatov otkrio je kako je poručio Manchester Cityju da odje** nakon što mu je njegov agent rekao za njihov interes 2008. godine.

Berbatov odbio Manchester City

Bivši bugarski reprezentativac je tog ljeta, posljednjeg dana prelaznog roka prešao u Manchester United iz Tottenham Hotspura za 34 miliona eura, te je u dresu ‘Crvenih vragova’ doživio najbolje trenutke u svojoj karijeri.

>> Ekskluzivna promocija Bet365 kladionice za sve nove igrače iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Makedonije i Albanije!

Manchester City je u to vrijeme dobio nove bogate vlasnike, te je u klub kao prva velika zvijezda stigao Robinho iz Real Madrida. Ipak, ‘Građani’ se nisu na tome zaustavili, te su željeli dovesti i Berbatova. Engleski mediji su pisali kako je klub sa Etihada Tottenhamu poslao bolju ponudu za napadača, odnosno četiri miliona više od najvećeg rivala Manchester Uniteda, te je ista prihvaćena, ali ih je Berbatov odmah otpisao.

U intervjuu za FourFourTwo, legendarni Berba je rekao: “Agent mi je rekao za interese i drugih klubova, ali sam mu odgovorio ‘ne trudi se uopšte, ne spominji mi nijedan drugi klub, idem u Manchester United’. Otišao sam tamo zbog povijesti, zbog igrača, tradicije i svega. Mislim da se to dogodilo noć prije nego što je City doveo Robinha iz Real Madrida. Agent mi je rekao: ‘Berba, postoji drugi klub za tebe’, odgovorio sam ‘nek odje**, idemo u Manchester United’, na što je on rekao: ‘ali dat će ti više novca!’ Ponekad nije riječ o novcu. Bio sam poput konja s blinkerima. Za mene je to bila prava odluka jer to je bilo ostvarenje sna, pogotovo ako dolazite iz istočne Europe, malog grada, i nitko to nije učinio prije vas. Bio je to sjajan osjećaj.”

On je napustio Spurse u trenucima kad tim nije slavio ni u jednoj od prve tri utakmice te sezone, te je tako na sebe privukao bijes brojnih navijača. Ipak, 37-godišnjak je mišljenja kako je samo slijedio svoj put: “Bilo je teško. Danas vidimo kako igrači svako malo mijenjaju klubove. U mom slučaju, samo sam slijedio svoj put, jer još kad sam bio dječak sanjao sam kako ću jednog dana zaigrati za najveće klubove na svijetu. Kada je došao taj trenutak, znao sam da ću naljutiti mnoge svojom odlukom, ali morao sam slijediti svoj put.”

Berbatov je na Old Traffordu osvojio dva puta Premier ligu, kao i Liga kup, te Svjetsko klupsko prvenstvo. U četiri sezone je postigao 56 golova i podijelio 27 asistencija na ukupno 149 nastupa, da bi u ljeto 2012. godine otišao u Fulham za pet miliona eura. Od tada je nastupao još za Monaco, PAOK, te Keralu Blasters, a od prije nekoliko mjeseci je slobodan igrač.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

RB Salzburg zaradio 50 milijuna eura od ispadanja Arsenala iz Lige...

0
Nakon sinoćnjeg ispadanja Arsenala iz Lige prvaka, lista europskih klubova sudionika Svjetskog klupskog prvenstva je konačno kompletirana. Od 2025. godine, Svjetsko klupsko prvenstvo će se...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!