NaslovnicaVijestiIspovijest igrača Bayerna: "Guardiola skoro pa i ne priča sa mnom"

Ispovijest igrača Bayerna: “Guardiola skoro pa i ne priča sa mnom”

Vezni nogometaš Bayerna iz Munchena, Sebastian Rode ove sezone minute dobija ‘na kašičicu’, a ovom 25-godišnjaku najveći problem je što ne zna na čemu je, jer trener Bayerna, Španac Guardiola skoro pa i ne priča s njim.

igrača Bayerna

Rode je 2014. godine došao u bavarski klub iz Eintracht Frankfurta, a od početka sezone odigrao je tek 13 utakmica iako Bayern igra u više takmičenja, tako da bi izbor igrača trebao biti širi.

“Pep Guardiola ne priča baš sa mnom pa zapravo niti ne znam gdje sam u ovom trenutku i zašto tačno ne igram”, rekao je Rode poznati svjetski sportski sajt, Goal pa nastavio:

“Matthias Sammer (sportski direktor Bayerna) češće priča sa mnom. On naravno zna moju situaciju. Puno ljudi je u klubu zadovoljno s time kako radim, ali ja nisam zadovoljan minutažom”, rekao je Rode koji je rekao da ne planira “pokleknuti” duhom.

“Situacija nikako nije ugodna, ali trudim se držati glavu uspravnom. Jednostavno ne smijete dopustiti da vas to ubije. Nastavit ću pomagati timu koliko god mogu i mogu se samo nadati da će se stvari poboljšati. Imamo fenomenalne igrače, ali ja sam već dokazao da mogu igrati ovdje”, poručio je Rode.

Rode je u Bayern došao 2014. godine, igra na poziciji defanzivnog veznog, a nije mu nepoznatno ni igranje na centralnom veznom ili desnom beku, ima ugovor sa ‘Bavarcima’ do 2018. godine. Ove sezone, nastupao je u 11 utakmica Bundeslige gdje je postigao jedan gol i upisao jednu asistenciju, te u jednoj utakmici Lige prvaka i DFB-Pokala (svega tri minute u njemačkom kupu).

Karijeru je počeo u Kickers Ofenbachu gdje je igrao od 2008-2010. godine, a onda prelazi u Eintracht gdje će se zadržati četiri godine (2010-2014), nakon uspješne četiri godine u Frankfurtu uslijedio je transfer u Bayern vrijedan devet miliona eura. Rode je nastupao u svim mlađim selekcijama reprezentacije Njemačke, od U18 reprezentacije do U21, ali se još nije uspio izboriti za nastup za seniorsku reprezentaciju ‘Elfa’.

[su_sportingbet_premier_league]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!