NaslovnicaVijestiIstraživanja pokazala: Legendarni Ronaldo danas bi bio najskuplji igrač svih vremena!

Istraživanja pokazala: Legendarni Ronaldo danas bi bio najskuplji igrač svih vremena!

Napadač Paris Saint-Germaina i reprezentativac Brazila Neymar trenutno važi za najskupljeg igrača u povijesti nogometa, nakon što je prošlog ljeta napustio Barcelonu za cifru od čak 222 miliona eura.

Ronaldo najskuplji igrač svih vremena

Međutim, ukoliko bi se u obzir uzela i inflacija, njegov sunarodnjak bi nosio tu titulu, a u pitanju je legendarni Ronaldo Luis Nazario de Lima.

[su_vegas]

To je potvrdilo istraživanje portala Play Ratings, u kojem je dokazano kako bi transfer legendarnog Brazilca iz Barcelone u Inter na današnjem tržištu vrijedio nevjerovatnih 433 miliona eura, što je skoro duplo više od Neymarovog transfera.

On je u Barcu stigao iz PSV-a za 15 miliona eura davne 1996. godine, te se na Camp Nouu zadržao samo jednu sezonu, u kojoj je u ukupno 49 nastupa postigao 47 golova i podijelio dvije asistencije, nakon čega je za 28 miliona eura prešao u redove talijanskog velikana, oborivši tada svjetski rekord. To je bila nezamisliva cifra u to vrijeme u svijetu nogometa, ali Nerazzurrima se višestruko isplatio taj transfer, s obzirom da je u 99 utakmica u plavom dresu postigao 59 golova.

[su_no1forfootball]

Na drugom mjestu na listi, na kojoj dominiraju transferi u klubove iz Serije A, nalazi se legendarni Diego Maradona, čiji transfer iz Barcelone 1984. godine u Napoli (13 miliona eura) bi danas vrijedio čak 345 miliona eura, dok je treći transfer Michela Platinija u Juventus davne 1982. godine, koji bi iznosio 334 miliona eura. Isto toliko bi vrijedio i transfer Christiana Vierija u Inter iz Lazija 1999. godine (47 miliona), a zatim slijedi transfer Marca van Bastena iz Ajaxa u AC Milan 1987. godine vrijedan 328 miliona eura, te transfer Gabriela Batistute iz Fiorentine u Romu 2000. godine (36 miliona) – 281 milion eura.

Ovo istraživanje također pokazuje i koliko je u to vrijeme i financijski, marketinški i igrački dominantna bila Serija A, nekad daleko poznatija kao Calcio, dok je danas daleko iza Premier lige i La Lige.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Milan prodaje dva ključna igrača za 200 milijuna eura!

0
Nakon nedavnog poraza Milana od Intera u posljednjem derbiju, uz činjenicu da je Inter tim trijumfom osvojio svoj 20. naslov prvaka u povijesti, žestoko...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!