NaslovnicaVijestiIstraživanje UEFA-e: Barca? Real? NE! Najbogatiji klub na svijetu je iz Engleske!

Istraživanje UEFA-e: Barca? Real? NE! Najbogatiji klub na svijetu je iz Engleske!

UEFA je pripremila detaljno financijsko izvješće za 2016. godinu, u kojoj je engleski gigant Manchester United odskočio od španjolskih giganta Barcelone i Real iz Madrida u vidu neto prihoda.

Najbogatiji klub na svijetu

UEFA je pripremila detaljno izvješće u kojem je analizirala cjelokupnu financijsku sliku europskog nogometa i dala niz zanimljivih podataka. Podaci pokrivaju financijsku godinu 2016., a otkrili su da je engleski gigant Manchester United najviše zaradio u tom razdoblju, čak 689 milijuna eura. Crveni vragovi,  su zauzeli vrh unatoč činjenici da u Ligi prvaka u posljednjih nekoliko godina ne igraju važnu ulogu, ostaju ispred dva španjolska diva Barcelone i Real Madrida koji su u istom razdoblju zaradili po 620 milijuna eura.

U toj godini granicu od pola milijarde eura prekoračila su još tri kluba, Bayern Munchen, Manchester City i Paris Saint Germain.

>>Nevjerovatan razlog zbog kojeg je Bayern odbio dovesti Sancheza prošlog ljeta

Podaci su otkrili da londonski Arsenal još uvijek najbolje posluje sa prodajom ulaznica i ostalih usluga na dan utakmice te su zaradili 135 milijuna eura, tri milijuna eura više nego Real Madrid i četiri milijuna eura više od Manchester Uniteda.

[su_bonus]

Istraživanje je također pokazalo da daleko najviše zarađuju igrači koji igraju u Engleskoj Premier ligi. U prosjeku svaki klub u Premier ligi izdvaja 153,9 milijuna eura za plaće igrača, čak dva puta više od njemačke Bundeslige, u kojem klubovi plaćaju prosječno 75,3 milijuna eura svojim igračima.

Od kluba za plaće  daleko najviše izdvaja Barcelona, ​​koja je u 2016. godini za plate izdvojila 372 milijuna eura, drugi Manchester United (321 milijuna eura), a treći  Real Madrid koji je tada izdvajao 307 milijuna eura za plaće nogometaša.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!