NaslovnicaVijestiTalijani pronašli novog selektora: Na užarenu klupu Italije stiže trenerski velemajstor

Talijani pronašli novog selektora: Na užarenu klupu Italije stiže trenerski velemajstor

Razočarenje i tuga kod nekadašnjih svjetskih prvaka zbog neuspjeha u kvalifikacijama se ne smanjuje. Italijani su nakon druge pozicije u grupi preko baraža pokušali izboriti plasman na Mundijal u Rusiji naredno ljeto, no poraženi su od autsajdera u ovom meču reprezentacije Švedske, ukupnim rezultatom 1-0.

Italijani pronašli novog selektora

Poraz protiv Švedske toliko je pogodio Italijane, da je cijela država u šoku i trenutno su u stanju kao da im se srušio cijeli svijet. Kako i ne bi bilo tako kada će Italijani prvi puta nakon 1958 propustiti Mundijal.

[su_oglas]

Zanimljivo je da trener Gian Piero Ventura nije ponudio ostavku,te je još uvijek aktualni selektor Italijana. No, jasno je da će uskoro biti otpušten. jer se uskoro susreće u Rimu s čelnicima talijanskog nogometnog saveza, gdje će mu i zvanično biti uručen otkaz.

>> Liverpool pronašao zamjenu za Coutinha, sprema ponudu od 100 miliona!

Međutim, predstavnici federacije već su započeli pregovore s glavnim kandidatom za njegovog nasljednika.

[su_bonus]

Naravno, to je Carlo Ancelotti, koji je nezaposlen od septembra, kada je dobio otkaz u Bayernu. Talijani u njemu vide čovjeka koji će morati podići italijanski nogomet iz “kanala” u kojem se trenutno nalazi. Ancelotti trenutno ima prednost pred trenerom Zenita Robertom Mancinijem, a Luigi Di Biagio, koji je na čelu talijanske mlade reprezentacije od 2013. godine, također je jedan od kandidata.

Talijani će ponovno biti aktivni sljedećeg marta kadaih očekuju prijateljske utakmice s Engleskom i Argentinom.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Zaručnica traži od vratara Newcastlea da napusti klub jer grad nema...

0
Talijanska voditeljica Diletta Leotta zatražila je od svog zaručnika Lorisa Kariusa da napusti momčad Newcastlea, a engleski mediji su otkrili razlog tog zahtjeva. Diletta...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!