NaslovnicaVijestiIVAN PERIŠIĆ PRIZNAO: Bio sam na korak od odlaska u redove europskog...

IVAN PERIŠIĆ PRIZNAO: Bio sam na korak od odlaska u redove europskog velikana!

Svima je jasno kako će se jedna od najvećih zvijezda Intera Ivan Perišić i tokom predstojećeg zimskog prelaznog roka po svemu sudeći ponovo povezivati sa transferom u Manchester United, a on sam je jednim dijelom zaslužan za to.

Perišić dobio ponudu Manchester Uniteda

Naime, pred utakmicu njegovog tima protiv Tottenham Hotspura u Ligi prvaka ranije ovog tjedna, hrvatski reprezentativac je priznao kako bi volio u karijeri zaigrati u engleskoj Premier ligi. Izjavio je: “Uvijek sam govorio kako je to moj san, u nogometu je sve moguće, tako da ćemo vidjeti u budućnosti. Trenutno sam fokusiran na Inter.”

Pored toga, u opsežnom intervjuu za najnovije izdanje časopisa FourFourTwo, on je također pričao i o svim špekulacijama o navodnom prelasku u redove Manchester Uniteda. Upitan koliko je bio blizu dolaska na Old Trafford, on je odgovorio: “Istina je da sam imao ponudu Manchester Uniteda na stolu i da sam bio jako blizu odlaska iz Intera. Međutim, odlučio sam ostati i, kao što sam već rekao, Spallettijeva upornost da me zadrži je igrala veliku ulogu u svemu. U nogometu su ključni mali detalji u ovakvim situacijama.”

Perišić je također priznao kako je bio polaskan zbog toga što je za njega interes pokazivao trener kao što je Jose Mourinho, te da mu je bilo teško ne razmišljati o toj ponudi. Upitan o mogućem igranju u Engleskoj u skorijoj budućnosti, 29-godišnjak je rekao kako želi igrati u što više velikih liga, bez obzira da li je to Premier liga ili La Liga, te dodao: “Nadam se da navijači Intera razumiju razloge zbog kojih ovo govorim.”

Ivan je u Inter stigao u ljeto 2015. godine iz Wolfsburga za 19 miliona eura, te je u protekle tri i pol sezone u dresu Nerazzurra ukupno odigrao 135 utakmica, na kojima je postigao 33 gola i podijelio 31 asistenciju.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!