NaslovnicaVijestiIvan Rakitić: Više igrača Barcelone se trebalo naći na listi za Zlatnu...

Ivan Rakitić: Više igrača Barcelone se trebalo naći na listi za Zlatnu loptu

Veznjak Barcelone i hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić smatra da je Barcelona trebala imati više igrača na listi za dobitnika Zlatne lopte.

Rakitić

Bez obzira što su Lionel Messi i Luis Enrique izabrani za najboljeg igrača, odnosno najboljeg trenera svijeta, samo četiri igrača katalonskog tima se našlo u FIFPro timu godine, a ukupno šest igrača se našlo na posljednjem popisu od 23 igrača, uključujući i Ivana Rakitića.

Barcelona je prošle godine osvojila nevjerovatnih pet titula, uključujući Ligu prvaka, La ligu, Kup kralja, UEFA Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo. Real Madrid je s druge strane imao isti broj igrača u timu godine unatoč tome što nije osvojio nijedan trofej prošle godine.

“Prihvaćam to što nisam u timu godine. Ja sam prva osoba koja se želi naći tu, ali to je odluka nogometnih stručnjaka”, rekao je Rakitić.

“Međutim, nakon svega što smo napravili, mislim da je više igrača Barcelone zaslužilo naći se na listi od 23 igrača. No, to je motivacija da još napornije radimo i uvjerimo te ljude koji nisu glasali za nas, da to učine sljedeće godine.”

“Sretan sam zbog svih koji su se našli na listi, jer su to zaslužili. Ali bez obzira na sve, preferiram kolektivne nagrade, ukoliko ih nastavimo osvajati a ne nađem se na listi ponovo, nema problema. Tim je na prvom mjestu, ali naravno da bih volio vidjeti svoje ime tamo.”

“Moramo analizirati uspjehe timova na svim takmičenjima i, uz dužno potšovanje, mislim da je više igrača Barcelone trebalo biti na listi jer smo bili bolji od svih ostalih timova.”

Nevjerovatna činjenica je da Rakitićevi sunarodnjaci nisu dali nijedan glas hrvatskom reprezentativcu.

Kapiten reprezentacije Darijo Srna svoje glasove je dao Lionelu Messiju, Cristianu Ronaldu, te Thomasu Mulleru. Izbornik reprezentacije je glasao za Lionela Messija, Cristiana Ronalda i Zlatana Ibrahimovića.

[su_bet365_watch_live_football_veliki]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!