NaslovnicaVijestiIz Borussije Dortmund se oglasili povodom mogućeg odlaska Marca Reusa

Iz Borussije Dortmund se oglasili povodom mogućeg odlaska Marca Reusa

Trener Borussije Dortmund Peter Stoger poručio je kako je Marco Reus nezamjenjiv i neophodan njegovom timu, iako se u posljednje vrijeme sve češće povezuje sa prelaskom u AC Milan.

Reus ostaje u Borussiji

Njemački reprezentativac je kroz skoro cijelu profesionalnu karijeru imao problema sa povredama, a tek nedavno se oporavio od povrede koljena zbog koje je odsustvovao čak osam mjeseci.

Prije nekoliko dana pojavile su se špekulacije kako je za njegove usluge zainteresovan talijanski velikan AC Milan, koji je ranije ovog mjeseca potpisao ugovor sa Pumom, proizvođačem sportske opreme, a Tuttosport tvrdi kako taj transfer zahtijeva upravo njemačka tvrtka. Ipak, jedina stvar zbog koje direktori Milana još nisu donijeli odluku su Reusovi problemi sa povredama, sa kojima se borio kroz cijelu svoju karijeru.

Peter Stoger ga je pohvalio nakon povratka na teren protiv Borussije Monchengladbach prošle nedjelje, te poručio kako vjeruje da je on ključan i neophodan dio njegovog tima i da bi se vrlo lako uklopio u bilo koji tim na svijetu, unatoč problemima sa povredama.

[su_bonus]

“Kada je zdrav on je ključan i neophodan igrač za bilo koji tim na svijetu”, rekao je Stoger, te dodao: “Razgovaramo sa njim konstantno jer poznaje svoje tijelo jako dobro, zna koliko je spreman, i jer nam je bitno da on ostane zdrav, tako da ćemo uskoro odlučiti što ćemo uraditi s njim. Razmišljali smo o tome da ga odmaramo, ali ukoliko se osjeća dobro, on je neophodan za ovaj tim.”

28-godišnjak je prošle nedjelje pomogao Borussiji da dođe do pobjede postigavši gol protiv svog bivšeg kluba Borussije Monchengladbach, za koju je nastupao u periodu od 2009. do 2012. godine, i to mu je bio tek treći nastup ove sezone, dok je prošle sezone odigrao ukupno 24 utakmice. Borussia Dortmund se trenutno nalazi na drugom mjestu u Bundesligi sa 40 osvojenih bodova nakon 23 odigrana kola, te za vodećim Bayern Munchenom zaostaje čak 29 bodova, dok ima bod više od trećeplasiranog Eintracht Frankfurta.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Philipp Lahm: “Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo, a Olmo će biti...

0
Predviđanje legendarnog bivšeg braniča Bayerna i Njemačke, Philippa Lahma, koji je s Elfom osvojio naslov svjetskog prvaka 2014. godine, sada generalnog direktora Europskog prvenstva...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!