NaslovnicaVijestiIz PSG-a poručili Arsenalu i Unitedu koliko traže za Goncala Guedesa

Iz PSG-a poručili Arsenalu i Unitedu koliko traže za Goncala Guedesa

Prema pisanju francuskog Telefoota, Paris Saint-Germain je spreman pustiti jednog od najvećih talenata na svijetu u ovom trenutku Goncala Guedesa da napusti klub za cifru od 70 miliona eura.

PSG traži 70 miliona za Guedesa

21-godišnjak trenutno igra na posudbi u Valenciji, te je svojim nastupima ove sezone privukao pažnju mnogih europskih velikana, uključujući Arsenal i Manchester United. Čelnici Paris Saint-Germaina navodno žele iskoristiti tu priliku i dobiti što je više novca moguće za mladog Portugalca, s obzirom da imaju problema sa financijskim fair playom.

Naime, francuski klub je pod UEFA-inom istragom za kršenje financijskog fair playa nakon dovođenja Neymara prošlog ljeta za cifru od čak 222 miliona eura, te pod hitno treba prodati nekoliko igrača kako bi ‘izbalansirao knjige’.

Valencia je navodno također zainteresovana za otkup njegovog ugovora, ali su ‘Šišmiši’ spremni platiti najviše 40 miliona eura, što ne zadovoljava Parižane. Čak i ako Valencia ne uspije otkupiti njegov ugovor, Goncalo Guedes bi i sljedeće sezone mogao nastupati u La Ligi, s obzirom da njegovu situaciju pomno prate i u Real Madridu.

‘Kraljevski’ klub se trenutno nalazi u velikim problemima. U subotu su pretrpjeli težak poraz na domaćem terenu protiv Villarreala po prvi put u povijesti kluba i trenutno se nalaze na četvrtom mjestu u La Ligi sa 32 osvojena boda, te za vodećom Barcelonom zaostaju nevjerovatnih 19 bodova. Sigurno je kako će predsjednik kluba Florentino Perez u ljetnom prelaznom roku dovesti nekoliko zvijezda ukoliko se situacija ne promijeni do kraja sezone.

Guedes, koji je na Park prinčeva stigao u zimskom prelaznom roku prošle godine za 30 miliona eura iz Benfice, direktno je učestvovao u 10 golova u 15 ligaških nastupa ove sezone u dresu Valencije, postigavši četiri gola i podijelivši šest asistencija. 21-godišnjak je proteklog vikenda svom timu donio pobjedu golom i asistencijom na gostovanju kod Deportivo La Corune (1-2). Valencia je tako povećala prednost ispred Real Madrida na osam bodova, a za drugoplasiranim Atletico Madridom i dalje zaostaje samo dva boda.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!